Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Folkuniversitetets förlag

Folkuniversitetets förlag

Svenska för invandrare (sfi) och svenska som andraspråk (sva) utgör kärnan i vår utgivning. Vi erbjuder även läromedel inom många andra moderna språk, från nybörjarnivå och uppåt i olika studieformer. Välkommen till en hel värld av språk!

Våra läromedel bygger ofta på dialoger i vardagsmiljö och kända situationer vilket ger de studerande språkkunskaper att praktisera i det verkliga livet. I senare läromedelsproduktioner ingår dessutom ofta digitala språkprogram med olika övningar och träningsmoment.

I år stödjer vi Läkare utan gränser (Médecins sans Frontières – MSF Sweden).

 • Svenska dag för dag är tre allt-i-ett-böcker för sfi kurs B, C och D och annan undervisning i svenska. Läromedlet passar särskilt för deltagare med snabb progression eller för dem som redan har vissa grundkunskaper och snabbt vill komma vidare. C-boken kom 2017 och D-boken utkom 2018. I september 2019 utkom en bok för sfi kurs B.

  Svenska dag för dag

  Svenska dag för dag är tre allt-i-ett-böcker för sfi kurs B, C och D och annan undervisning i svenska. Läromedlet passar särskilt för deltagare med snabb progression eller för dem som redan har vissa grundkunskaper och snabbt vill komma vidare. C-boken kom 2017 och D-boken utkom 2018. I september 2019 utkom en bok för sfi kurs B.

 • Formell svenska är en bok för alla som behöver utveckla sitt formella ordförråd i tal och skrift. Utkom i maj 2019.

  Formell svenska

  Formell svenska är en bok för alla som behöver utveckla sitt formella ordförråd i tal och skrift. Utkom i maj 2019.

 • Börja med Strindberg är den första boken i en ny bokserie för läs- och skrivträning med en klassisk text på studieväg 1. Utkom i januari 2019. Hösten 2019 utkom bok nummer två i bokserien.

  Börja med

  Börja med Strindberg är den första boken i en ny bokserie för läs- och skrivträning med en klassisk text på studieväg 1. Utkom i januari 2019. Hösten 2019 utkom bok nummer två i bokserien.

 • Det digitala läromedlet Form i fokus A digital är baserat på boken Form i fokus A som framgångsrikt hjälpt hundratusentals människor att bli duktiga i svenska.

  Form i fokus digital

  Det digitala läromedlet Form i fokus A digital är baserat på boken Form i fokus A som framgångsrikt hjälpt hundratusentals människor att bli duktiga i svenska.

 • I de tre övningsmaterialen Läsa B, Läsa C och Läsa D – läsförståelseutveckling för sfi – tränar man strukturerat för att nå målen för läsförståelse i sfi kurs B, C samt D. Läsa C utkom våren 2018.

  Läsa

  I de tre övningsmaterialen Läsa B, Läsa C och Läsa D – läsförståelseutveckling för sfi – tränar man strukturerat för att nå målen för läsförståelse i sfi kurs B, C samt D. Läsa C utkom våren 2018.

 • Tro, hopp och sfi är en djupt personlig dagbok och en pedagogisk loggbok som ingen annan. Dess syfte är inget mindre än detta: att ge lärare och elever i hela den ofta nedvärderade och kritiserade sfi-apparaten en injektion av mod och tillförsikt. Utkom september 2018.

  Tro, hopp & sfi

  Tro, hopp och sfi är en djupt personlig dagbok och en pedagogisk loggbok som ingen annan. Dess syfte är inget mindre än detta: att ge lärare och elever i hela den ofta nedvärderade och kritiserade sfi-apparaten en injektion av mod och tillförsikt. Utkom september 2018.

 • Pedagogisk svenska vänder sig till utländska lärare som ­redan är aktiva eller på väg att söka arbete inom den svenska skolan. Utkom i maj 2019.

  Pedagogisk svenska

  Pedagogisk svenska vänder sig till utländska lärare som ­redan är aktiva eller på väg att söka arbete inom den svenska skolan. Utkom i maj 2019.

 • Form i fokus består av tre övningsböcker i svensk grammatik för undervisning i sfi, sva och svenska som främmande språk. Sedan 2017 finns Form i fokus A även som app.

  Form i fokus

  Form i fokus består av tre övningsböcker i svensk grammatik för undervisning i sfi, sva och svenska som främmande språk. Sedan 2017 finns Form i fokus A även som app.

 • Medicinsk svenska vänder sig till utländska, legitimerade läkare som redan är aktiva eller på väg att söka arbete inom den svenska sjukvården. Andra upplagan utkom hösten 2018.

  Medicinsk svenska

  Medicinsk svenska vänder sig till utländska, legitimerade läkare som redan är aktiva eller på väg att söka arbete inom den svenska sjukvården. Andra upplagan utkom hösten 2018.

 • Goda grunder – vardagssvenska för nyanlända– är ett uppdaterat urval ur det klassiska läromedlet Goda grunder. Det är utvecklat för kurser i svenska för nyanlända som bland annat anordnas av studieförbund och folkhögskolor under asyltiden.

  Goda grunder – vardagssvenska för nyanlända

  Goda grunder – vardagssvenska för nyanlända– är ett uppdaterat urval ur det klassiska läromedlet Goda grunder. Det är utvecklat för kurser i svenska för nyanlända som bland annat anordnas av studieförbund och folkhögskolor under asyltiden.

Gilla oss på Facebook!

Toggle module

Privatkund? Köp i bokhandeln

Toggle module

Bläddra i katalogen

Toggle module