Du är här:

Nina Ivarsson nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris

Skrivarakademins kursledare Nina Ivarsson har blivit nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris för sin bok "Risulven Risulven". Priset har delats ut till skönlitterära verk skrivna på något av de nordiska språken sedan 2013.

Boken Risulven Risulven gavs ut 2017 av Rabén & Sjögren och är Ninas debutbok. Den har tidigare även blivit nominerad till Barnradions bokpris 2018.

I Nordiska rådets motivering står bland annat:
"Risulven Risulven är en stark berättelse om utanförskap, om mobbning och maktbalanser och hur snabbt de kan skifta. Nina Ivarsson skildrar två trasiga barns möte i en brutal tillvaro på gränsen mellan barndom och tonår. Det handlar om vad som händer människor vars liv färgas av en uppväxt utan sociala och ekonomiska skyddsnät, människor som har svikits av familjemedlemmar eller samhället. Författaren visar vad konsekvenserna av detta kan bli, såväl de onda som de goda. För även här finns glimtar av omtanke, empati och kärlek."

Prisutdelningen äger rum i Stockholms konserthus den 29 oktober. Vinnaren får 350 000 danska kronor (ca 47 000 euro). Läs mer om priset här.

Nyfiken på Ninas kurser? Spana då in inspirationskursen Att skriva med kropp och själ som hon håller på Skrivarakademin under hösten.

Aktuellt på Skrivarakademin

Om kursen Filmmanus