Du är här:
Cecilia Hansson tilldelas Sorescupriset

Vår lärare Cecilia Hansson tilldelas Rumänska kulturinstitutets Sorescupris.Priset utdelas årligen för hela författarskap som bedöms tillhöra de väsentliga inom svenskspråkig litteratur.

Motiveringen lyder:

"för hennes gränsöverskridande litterära arbete med särskild blick för den centraleuropeiska kultursfären. Cecilia Hanssons poesi och prosa, översättningar och essäistik, utmärks av stilistisk pregnans och sinnlig närvaro. Hennes texter lyckas ta sig an komplexa politiska och estetiska frågor utan att förminska eller förenkla dem. Ett ovanligt rörligt författarskap, både vaket och känsligt, som utvecklar litteraturen och vår förståelse av den”

Priset delas ut i Rumänska kulturinstitutets lokaler i Gamla stan tisdagen den 3 december. Prisutdelningen följs av Cecilia Hanssons föreläsning med titeln “Snöänglar och ljus, hjärtdjur och flykt, skridskor och potatis. Om att bli författare och fortsätta att skriva".

Aktuellt på Skrivarakademin

Om kursen Filmmanus