Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Filmmanus, kortfilm

Är du intresserad av att lära dig att skriva filmmanus? Då är Skrivarakademins skrivarkurs rätt för dig. Kanske har du redan en idé som du vill utveckla till en kortfilm eller till en pilot för en långfilm. Eller också vill du bara lära dig grunderna i ett filmiskt berättande och fördjupa dina kunskaper.

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är filmintresserad och vill lära dig grunderna i filmdramaturgi. Du ansöker med en kort personlig motivering till varför du vill gå kursen i meddelanderutan.

Ur innehållet

Skrivprocessen. Hur går det till att skapa starka filmkaraktärer? Den klassiska dramaturgin - treaktsstrukturen; anslag, konfliktpresentation, aktvändpunkter, upptrappning, konfliktlösning och avtoning. Huvudhandling och bihandlingar. Alternativa dramaturgimodeller; resan, episkt berättande, flerhandlingsstrukturer, lyriskt berättande, associativt/drömskt berättande, mytens berättarstruktur.

Kursupplägg

Under ledning av professionell manusförfattare/dramaturg lär du dig grunderna i filmiskt berättande. Du lär dig gestalta fängslande filmkaraktärer. Du lär dig skriva filmiskt i starka bilder och fokusera på karaktärens handlingar.Utifrån gruppens behov gör vi olika skrivövninga, talar filmdramaturgi och studerar scener ur filmer. Du utgår från händelser som på olika vis har berört dig när du skapar ditt manus. Du skriver på ditt filmmanus hemma och får respons veckan efter, max 5 sid/manus per vecka. Ofta börjar man med att skriva synopsis, sedan en scenlista och sist manuset. Förutom kursledarens professionella genomgång bidrar gruppen med många och spännande idéer och infallsvinklar på det du har skrivit. Uppehåll v.44.

Kursledare

Peter Bull-Simonsen är regissör och manusförfattare som har TV-producentutbildning på TV4, manusutbildning på DI och scriptdoctorutbildning på SVT. Han har skrivit långfilmsmanus med stöd av Svenska Filminstitutet, arbetat som dramaturg åt olika långfilmsproducenter och skrivit operalibretto till Cecilia och Apkungen på Drottningholmsteatern. Peter håller kurser i att skriva filmmanus vid flera svenska universitet.

Kursmaterial

Deltagarnas egna texter

Kursledare

Peter Bull-Simonsen

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm


Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Information

Toggle module
Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 8 okt 2019
Slutdatum: 17 dec 2019
Antal veckor: 10
Tid: Ti 18:00-21:15
Studietimmar: 40
Sammankomster: 10
Arrangemangsnr: 1018442
Platser kvar: Ja
Pris: 5225kr