Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Barn- och ungdomsboken, helgkurs

Vill du skriva för barn eller ungdomar? En högläsningsbok eller kapitelbok? På Skrivarakademin arbetar du i en liten grupp om max nio personer. På helgkursen får du kunskap om hur man berättar en historia och hittar en egen form för sitt berättande. Vi gör lärorika skrivövningaroch diskuterar texter.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som vill komma igång med ditt skrivande och är särskilt intresserad av barn- och ungdomsgenren.

Ur innehållet

  • Är det något särskilt med att skriva barn- och ungdomslitteratur?
  • Gestaltning. Hur ska man skriva för att personer och miljöer ska kännas levande?
  • Berättarperspektiv. Vem är det som berättar och hur påverkar det valet?
  • Kan man leka med språket?

Kursupplägg
Under en intensiv helg blandas miniföreläsningar med skrivövningar. Skriver gör du på kursen och får med dig en kortare hemläxa mellan lördagen och söndagen. Fokus ligger på att du ska få syn på eget sätt att skriva och din egen personliga röst, och hur den passar in i barn- och ungsegmentet. Vi diskuterar hur man hittar rätt ton i sitt språk och vilken åldersgrupp en historia passar för i fråga om läskomplexitet och omfång.

Kursledare.
Klara Krantz debuterade 2013 med ungdomsromanen Ge mig arsenik, som 2017 följdes av den uppmärksammade Under odjurspälsen, även den för ungdomar. Klara är utbildad i skrivarpedagogik på Skurups folkhögskola, och vid sidan av skrivandet håller hon skrivarkurser och workshops för barn och unga. Hon jobbar även på bibliotek och som trädgårdsmästare. ”Det jag vill förmedla med mina kurser är hur roligt och – faktiskt - lätt det kan vara att skriva! Att du som deltar ska gå därifrån och tänka oj, wow, kunde jag skriva det här?”

Kursmaterial

Deltagarnas egna texter

Länkar

Kursledare

Klara Krantz

Kontaktinformation:

Kundtjänst i Stockholm


Kontakta mig

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Information

Toggle module
Plats: Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Startdatum: 5 okt 2019
Slutdatum: 6 okt 2019
Antal veckor: 1
Tid: Lö 10:00-15:15
Sö 10:00-15:15
Studietimmar: 12
Sammankomster: 2
Arrangemangsnr: 1014634
Platser kvar: Ja
Pris: 2250kr