Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Lärarintervjuer

 • Maja-Maria Henriksson

  Maja-Maria Henriksson, som bland annat undervisar i att skriva roman och novell, leder i höst Skrivarakademins nya kurs ”Skriv ur hjärtat”. En kurs som vänder sig till de som har svenskan som andraspråk. När hon inte skriver eller undervisar möter hon livets alla improvisationer med två döttrar och en katt.

 • Clara Diesen

  Författaren och dramatikern Clara Diesen är ny lärare i dramatik på Skrivarakademin. Hon har många strängar på sin lyra, bland annat arbetar hon som teaterregissör och skrivcoach.

 • Lotte Mjöberg

  Att skriva fackbok är namnet på Skrivarakademins nya höstkurs. Alla med specialintresse av något slag kan här få tips på hur en fackbok blir till. Läraren, Lotte Mjöberg, är förlagsredaktör och har själv skrivit ett antal fackböcker, bland annat den uppmärksammadeAtt sluta cirkeln, som både blev dokumentärfilm och radioprogram.

 • Erik Grundström

  Erik Grundström, som bland annat undervisar på Roman och novell och Författarskolan, älskar att möta begåvade människors kreativitet och få följa med dem i processen fram till en färdig roman. Möt mannen med gröna fingrar och huvudet på skaft.

 • Elin Grelsson Almestad

  Elin Grelsson Almestad är ny huvudlärare på Skrivarlinjen och Skrivarlinjen distans. Trots att hon har lång erfarenhet av både litteratur och skrivande, med två utgivna romaner, beskriver hon sitt eget skrivande som både tålamodsprövande och omständligt. Det absolut roligaste med hennes jobb är de konstnärliga samtalen med eleverna.– Det är fantastiskt att höra människor diskutera varandras texter, berättar Elin Grelsson Almestad.