Du är här:
Skrivarakademin medverkar i skrivarpodd

Lyssna på Anna Schulze och Johanna Lindbäck, gäster i ny skrivarpodd

Vad lär man sig på en skrivarkurs som man inte kan lära sig på egen hand? Om detta talar Skrivarakademins Anna Schulze i den nystartade podden "Skriv en bestseller - eller en annan bok", med författarna Ninni Schulman och Caroline Eriksson. I ett annat avsnitt berättar Skrivarlinjens huvudlärare, Johanna Lindbäck, om berättelsens början, om inledningar och hur hennes skrivprocess fungerar.

En gång i veckan, från augusti 2016 till maj 2017, djupdyker skrivarpodden i författandet som hantverk och uttrycksform. Uppdelat på tio faser går de igenom skrivprocessens alla utmaningar, frågeställningar och glädjeämnen. Ninni och Caroline delar med sig av sina egna erfarenheter och tankar. De svarar också på lyssnarnas frågor om allt som rör skrivande. Dessutom gästas podden av andra yrkesverksamma författare som ger sina bästa tips. Anders Fager kommer också att gästa podden.

Det första avsnittet av "Skriv en bestseller - eller en annan bok" släpptes på iTunes torsdagen den 18 augusti.

Om författarna:
Ninni Schulman är deckarförfattare och har en bakgrund som journalist. I augusti 2016 kommer hennes femte bok i Hagforsserien, Välkommen hem.

Caroline Eriksson har efter två historiska, verklighetsbaserade spänningsromaner, växlat spår och skriver numera helt fiktivt. Hennes psykologiska spänningsroman De Försvunna har rönt stort internationellt intresse. Caroline är i grunden socialpsykolog.

Kort om Anna Schulze
Anna debuterade hösten 2006 med novellsamlingen Brist, som nominerades till Borås Tidnings debutantpris, och belönades med Carl Johan Vallgrens litteraturpris. Hon har sedan debuten utkommit med tre romaner - senast Vårt gemensamma liv, som blev nominerad till Sveriges Radios romanpris.

2007 började Anna undervisa på Skrivarakademin. Från 2010 till 2016 var hon verksam som skolans konstnärliga ledare. Bilden ovan är tagen av fotograf Caroline Andersson.

Kort om Johanna Lindbäck
Johanna Lindbäck är författare, lärare på Skrivarakademin, poddare (Bladen brinner) och en av grundarna till litteratursajten Bokhora.

Anders Fager, lärare vid Skrivarakademin, gästar också podden.

Aktuellt på Skrivarakademin

Toggle module