Sök Meny

Om Skrivarakademin

Författarledda skrivarkurser sedan 1992
Skrivarakademin startades 1992 och drivs nu som då av författare. Bland kursledarna finns såväl novell- och romanförfattare som lyriker, dramatiker, manusförfattare och journalister. Samtliga är yrkesverksamma inom det område de undervisar i. Sedan våren 2003 är Skrivarakademin en del av Folkuniversitetet och sedan hösten 2009 finns vi i Göteborg. Skrivarakademin finns även i Stockholm och Malmö.

Texten i fokus
På Skrivarakademin får du lära dig de konstnärliga och hantverksmässiga grunderna i skrivande. Genom skrivövningar praktiserar och utvecklar du dina nyfunna kunskaper. Du får möjlighet att pröva dig fram och experimentera – allt för att du ska hitta ditt språk och din personliga stil.

För oss är det individuella mötet viktigt. Alla kursdeltagare får lika mycket uppmärksamhet, oavsett hur produktiv du är i ditt skrivande. Vi ägnar mycket tid åt att läsa och diskutera varandras texter. Förutom nya idéer ger läsning av och samtal kring andras texter träning i att se utvecklingsmöjligheter i dina egna.

 

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila