Du är här:
Bra grund för ett yrkesliv som dansare

Vill du jobba som dansare i framtiden? Dansestetiskt gymnasium ger dig goda förutsättningar att studera vidare, säger Malin Brandeby, skolchef på Balettakademien.

Balettakademien är skolan för dig som satsar på en framtid som professionell musikalartist eller dansare. Skolans treåriga yrkesutbildningar ger en teknisk och konstnärlig grund som skapar goda förutsättningar för att uppnå drömmen om ett yrkesliv på teatrar, dansscener och operahus i Sverige och internationellt.

Enligt Malin Brandeby, skolchef på Balettakademien i Göteborg, kommer vissa av Balettakademiens studerande direkt från dansestetiskt gymnasium.

– Om man har tagit vara på de möjligheter som gymnasiet ger och fått en bra grund i klassisk balett, jazz och modernt har man goda chanser att komma in.

– Fördelarna med dansgymnasium är att du dansar mycket, utvecklar rörelsekvalitet och förståelse för olika stilar. Med de kunskaperna kan du gå in i en yrkesutbildning och snabbt utvecklas till en stark och självständig dansare med stor bredd.

Video – Ett universitetsnära gymnasium

Toggle module