Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Samhäll Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

På vår samhällsvetenskapliga institution förbereder du dig för högre studier samtidigt som du fördjupar dig i ämnet beteendevetenskap.

Relaterad information

Samhällsvetenskapsprogrammet – Inriktning Beteendevetenskap
Ansökningskod: SABET

AlmaAkademin har ett nära samarbete med Karlstads universitet. Under utbildningen kommer delar av undervisningen att genomföras på universitetet, där du tar del av ny forskning inom samhälls-, beteende- och mediefälten. Du får även möjlighet att skriva ditt gymnasiearbete på universitetet. Efter din examen känner du dig trygg och bekväm i den akademiska miljön och är väl förberedd på de förväntningar universitetet har på sina studenter.

Arbetssätt

Vi har ett handledande arbetssätt där ditt lärande står i centrum. Undervisningen sker i dialog med dig och  dina drivkrafter tas tillvara för bästa resultat. Den vanliga klassrumsundervisningen kombineras med lärande i autentiska miljöer utanför skolan.

Lokalt, nationellt och globalt

  • I årskurs 1 arbetar vi lokalt och gör studiebesök på arbetsplatser, myndigheter och företag i Värmland. Dessutom bjuder vi in intressanta föreläsare till oss.
  • Under årskurs 2 vidgar vi vyerna till att omfatta hela landet och åker på studieresor till någon av landets större städer där vi bland annat besöker universitet, riksdag och museum.
  • Vår resa i lärande avslutar vi i årskurs 3 med att förlägga delar av pågående kurser till något spännande europeiskt land där vi studerar samhälls- och mediekulturer.

 

Program

Toggle module

Vill du veta mer?

Toggle module

Hej! Jag heter Eleanor och är lärare på samhällsvetenskapsprogrammet. Hör av dig till mig så berättar jag mer om inriktningen beteendevetenskap.

Eleanor Lundman
E-post: eleanor.lundman@folkuniversitetet.se