Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Estet Sång

Estetiska programmet, Sång

På estetiska programmet med profilen sång kombinerar du högskoleförberedande studier med din passion för sång.

Relaterad information

Estetiska programmet – inriktning Musik – profil Sång
Ansökningskod: ESMUS

Musik och sång är universella språk som du får möjlighet att fördjupa dig inom hos oss på AlmaAkademin. Vi lägger stor tyngd på din individuella utveckling som solist men även på körverksamhet. Du får individuell coachning för att utveckla din sångteknik, sjunga efter noter och på gehör, lära dig texthantering och sceniskt uttryck. I körsång och vokalensemble lär du dig bland annat lyhördhet, samspel och stämsång. Under din utbildning medverkar du också i många olika sceniska sammanhang, både som solist och körsångare.

Programfördjupning

  • Konstnärlig fördjupning: Ger dig behörighet till universitet och högskola samtidigt som du får en bra grund för att söka vidare till eftergymnasiala skolor inom sång och musik, till exempel folkhögskolor och musikhögskolor. Du rustas för ett konstnärligt yrkesliv, oavsett om du väljer att jobba som solist eller i körverksamhet. Du får en solid utbildning för att verka som sångare i olika körsammanhang, solist på bröllop, dop eller andra event. Du kommer vara trygg i din roll som solist och artist.
  • Teoretisk fördjupning: Ger dig en bredare behörighet för fortsatta studier inom humanistiska eller samhällsvetenskapliga områden på universitet eller högskola.
  • Genom individuella val kan du kombinera de båda fördjupningarna.

Färdighetsprov

För att söka till våra estetiska utbildningar krävs gymnasiebehörighet samt att du gör ett färdighetsprov där vi bedömer dina färdigheter. Du kan då få ytterligare meritpoäng att lägga till ditt betyg från årskurs 9.

Poängplan

Här kan du ladda ner sångprofilens poängplan.

Program

Toggle module

Vill du veta mer?

Toggle module

Hej, jag heter Gustaf och är musiklärare. Hör av dig till mig så berättar jag mer om vår sångprofil.

Gustaf Andersson
E-post: gustaf.andersson@folkuniversitetet.se