Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Estet Design

Estetiska programmet, Design

På estetiska programmet med profilen design förbereder du dig för högre studier samtidigt som du utövar och fördjupar dig i design.

Relaterad information

Estetiska programmet – inriktning Bild och formgivning – profil Design
Ansökningskod: ESBIL

Vår designutbildning är inriktad på kommunikativa uttryck och formgivning. Vi fokuserar på samtidens och framtidens behov av användarvänlig och funktionell design inom exempelvis webbutveckling, industri och marknadsföring.

Utbildningen har en bredd som ger dig möjlighet att utforska, experimentera och söka nya uttrycksformer. Du lär dig arbeta med många olika material exempelvis textil, plast och återvunnet material. Vi jobbar även med traditionella metoder och digital teknik.

Du arbetar med visuell kommunikation där skiss, illustration och teknik står i centrum. Du lär dig använda digital teknik för bildframställning genom programmen Photoshop, InDesign och Illustrator. Vi lägger stor vikt vid att du även lär dig att kommunicera i tal och skrift samt att du utvecklar ett entreprenörskap som du har nytta av oavsett vad du väljer att göra i framtiden. Under utbildningen har du möjlighet att driva UF-företag.

Programfördjupning

  • Konstnärlig fördjupning: Ger dig behörighet till universitet och högskola och en bra grund för att söka vidare till eftergymnasiala skolor inom konst och design.
  • Teoretisk fördjupning: Ger dig en bredare behörighet för fortsatta studier inom humanistiska eller samhällsvetenskapliga områden på universitet eller högskola.
  • Genom individuella val kan du kombinera de båda fördjupningarna.

Färdighetsprov

För att söka till våra estetiska utbildningar krävs gymnasiebehörighet samt att du gör ett färdighetsprov där vi bedömer dina färdigheter. Du kan då få ytterligare meritpoäng att lägga till ditt betyg från årskurs 9.

Poängplan

Här kan du ladda ner designprofilens poängplan.

Program

Toggle module

Vill du veta mer?

Toggle module

Hej, jag heter Åsa och är designlärare. Hör av dig till mig så berättar jag mer om vår designprofil.

Åsa Albertsson
E-post: asa.albertsson@folkuniversitetet.se