Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Föregående Nästa

UIG SMP Estetiskt program - Scen & Musikproduktion

Vad väljer du - scen eller musikproduktion?

Här kombinerar du ett högskoleförberedande program med en satsning på dig själv och ditt intresse. Är du intresserad av sång, dans och teater går du sceninriktningen men vill du hellre skapa och producera musik väljer du musikproduktion.

Programmet Scen & Musikproduktion samarbetar med flera eftergymnasiala utbildningar och företag för att du ska få god inblick i branschen. Du får möta artister och andra yrkesverksamma inom din inriktning samt åka till London för erfarenhet och inspiration. SMP ger dig bra möjligheter att söka vidare till högre konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga utbildningar.

SMP är alltså ett musikestetiskt program med två olika fördjupningar. De vanliga lektionerna och några estetiska kurser läser man gemensamt men redan från år ett läser man kurser som gör varje fördjupning unik. Programmet erbjuder dessutom Individuell undervisning på huvudinstrument (sång eller annat instrument).

Fördjupning Scen = sång, dans & teater

Fördjupningen riktar sig till dig som vill utvecklas inom sång, dans och teater och som drömmer om att bli en duktig scenisk artist. Under din utbildning kommer du att både få jobba med det tre olika estetiska uttrycken var för sig, samt förena dem till en helhet. Du får medverka i ett flertal produktioner och stå på många olika scener i både mindre och större sammanhang. Du kommer även att få möjlighet att spela in i studio.

Fördjupning Musikproduktion = musik, inspelning låtskrivande

Fördjupningen riktar sig till dig som vill utvecklas som musiker, producent och/eller låtskrivare. Du som drömmer om att få spela in i professionell studio och vill lära dig att skriva egna låtar. Undervisningen sker i Musikantens välutrustade lokaler med tillgång till instrument och inspelningsstudio i toppklass.

 

När du börjar på UIG Scen & Musikproduktion behöver du inte vara helt säker på vad du vill göra i framtiden. Det är dina drömmar som är viktiga och de ska du kunna satsa på!

 

Program

Toggle module

ANSÖKAN

Toggle module

Ansökan senast 13 februari 2017 till

Gymnasieintagningen för Västerbottens län
922 81 Vindeln

STUDIEVÄGSKODER:
Samhällsvetenskaplig: SASAM
Humanistisk: HUSPR
Scen och musikproduktion: ESMUS

Följ med på vår resa

Toggle module