Du är här:
Lärare besöker skolor i Kina

Kungstensgymnasiet besöker Kina för att starta utbyte

Publicerad: 2017-10-20 13:50

Den 27 oktober kommer gymnasielärarna Jonas Lättman och Amie Kronblad från Kungstensgymnasiet att göra en resa till Kina. På plats kommer de att besöka tre skolor för att kunna starta utbyten med dem från och med nästa läsår.

Tanken med utbytena är att elever från Kina och Sverige ska besöka varandra. Utbytet genomförs på initiativ av och som ett samarbete med Dominochinese.com, ett företag som erbjuder webbaserade språkkurser för de som vill lära sig kinesiska. Den här första resan finansieras av de kinesiska värdarna, som uttryckt ett stort intresse för Sverige och Kungstensgymnasiet.

– Många kineser är väldigt nyfikna på Sverige. De ser Sverige som ett mycket framgångsrikt och progressivt land med många entreprenörer, som både är kreativa och bra på att hitta nya affärsidéer, säger Jonas Lättman, lärare i bland annat historia, företagsekonomi och entreprenörskap.

Han menar på att det är därför kineserna vill veta mer om hur svenska skolor fungerar.

– Vi ser båda fram emot resan som vi hoppas och tror ska ge oss nya spännande kontakter, säger Amie Kronblad, ansvarig för internationella projekt.

För mer information om resan och utbytena kontakta lärarna på:
amie.kronblad@folkuniversitetet.se eller jonas.lattman@folkuniversitetet.se

Schoolsoft