Du är här:
Kungstensgymnasiets utlandspraktik får forskarstöd

En forskare vid Umeå Universitet har studerat hur internationella korttidsutbyten påverkar inlärningen.

Kungstensgymnasiet har sedan starten 2008 ordnat en tre veckors utlandspraktik i Barcelona, Düsseldorf och Aix-en-Provence. Att bo i familj och göra praktik på en arbetsplats har gett goda språkliga resultat för eleverna. Nu har Åsa Perez i en nyligen framlagd avhandling vid Umeå Universitet visat att "Internationella korttidsutbyten leder till lärande på djupet".

- Detta forskarstöd är förstås mycket glädjande för oss, säger Wendy Mercier som är biträdande rektor och ansvarig för samhällsprogrammet på KSG. Inte minst för att vi också är involverade i flera andra internationella utbyten, bland annat ett Comeniusprojekt tillsammans med sex andra skolor från olika städer i Europa.

Läs mer om avhandlingen här.

Schoolsoft

Toggle module