Du är här:
Kungstensgymnasiets lärare undervisar på gymnasiet i Århus

Cecilia Düringer och Linus Karlsson, som båda undervisar i svenska och historia på Kungstensgymnasiet, har varit i danska Århus och undervisat eleverna på Århus Statsgymnasium. Utbytet är en del av projektet Nordplus Språkprojekt.

– Genom projektet stärker vi vårt nordiska samarbete och får en större känsla av att vi i Norden faktiskt förstår varandra på våra modersmål. Det är väldigt uppskattat bland eleverna och för oss lärare är det väldigt inspirerande att åka dit och undervisa, säger Cecilia Düringer.

Med på bilden är kollegorna Sonia och Elise från Frogn Vidaregående Skole i Norge.

Under våren 2016 initierade Kungstensgymnasiet Nordplus Språkprojekt, i samarbete med gymnasieskolor i Danmark och Norge. Syftet med projektet "Skandinavisk medvetenhet i en global tid" är att få igång en kunskapsutveckling i såväl nordiska språk som i digital teknik i språkundervisningen.

Läs mer om projektet här!

Schoolsoft

Toggle module