Du är här:

• 2018-05-08

Juniorambassadörer till Europaparlamentet

Idag utnämnde Kungstensgymnasiet 14 nyfikna juniorambassadörer som ska lära sig mer om EU och europeisk parlamentarisk demokrati. I höst väntar en resa till Bryssel där de får bekanta sig ännu mer med Europaparlamentet.

• 2017-10-30

Kungstensgymnasiets lärare undervisar på gymnasiet i Århus

Cecilia Düringer och Linus Karlsson, som båda undervisar i svenska och historia på Kungstensgymnasiet, har varit i danska Århus och undervisat eleverna på Århus Statsgymnasium. Utbytet är en del av projektet Nordplus Språkprojekt.

• 2017-10-20

Lärare besöker skolor i Kina

Den 27 oktober kommer gymnasielärarna Jonas Lättman och Amie Kronblad från Kungstensgymnasiet att göra en resa till Kina. På plats kommer de att besöka tre skolor för att kunna starta utbyten med dem från och med nästa läsår.

• 2017-06-15

KSGs avgångselev Fanny Engström medverkar i ny novellsamling

En av våra avgångselever, Fanny Engström i ES14A, medverkar i novellsamlingen Stormiga känslor som ges ut av Bonnier Carlsen. Boken har tagits fram i samarbete med Berättarministeriet och samlar texter av ungdomar som bor eller går i skolan i Järva, Hagsätra och Södertälje.

• 2017-05-31

Slututställning INEFFABLE (too great to expressed in words)

Fotoutställning med sistaårseleverna på Kungstensgymnasiets estetiska program. 2 juni kl. 17:00-20:00.

• 2017-05-23

Slututställningen Unfinished Conversations

Fotoutställning med sistaårseleverna på Kungstensgymnasiets estetiska program. 30 maj-1 juni 2017. Vernissage den 30 maj kl. 17:00-20:00.

• 2017-05-02

Vår lärare Cecilia Düringer i nystartad podd

Lyssna på vår lärare Cecilia Düringer som är programledare för den nystartade podden P3 Historia. Varannan söndag släpps ett nytt avsnitt på Sveriges Radio Play.

• 2017-04-26

Ny programrektor på Kungstensgymnasiet

Tomas Lilja är ny programrektor för Ekonomiprogrammet och Estetiska programmet på Kungstensgymnasiet.

• 2016-12-21

God jul

God jul och gott nytt år önskar vi från Kungstensgymnasiet!

• 2016-11-23

Språkprojektet Nordplus

Under våren 2016 initierade Kungstensgymnasiet Nordplus Språkprojekt i samarbete med gymnasieskolor i Danmark och Norge. Syftet med projektet "Skandinavisk medvetenhet i en global tid"är att få igång en kunskapsutveckling i såväl nordiska språk som i digital teknik i språkundervisningen.