Projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen

TIBRO. Som projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen får du den yrkeskompetens som krävs för att leda arbetet i ett inrednings- eller designuppdrag.

Projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen, Tibro

Arbetsmarknad

Utbildningen har sitt ursprung i en nationell undersökning som genomförts på företag inom produktion, design och arkitektur. Alla är rörande överens om att det krävs nya medarbetare med bred kompetens inom möbel- och inredningsbranschen som kan koordinera större uppdrag från både offentliga och privata kunder. Potentiella arbetsgivare finns i hela Sverige. Bara i Tibro finns ett stort antal producenter som söker medarbetare med den kompetens utbildningen ger.

Sista ansökningsdatum:
Öppen för sen ansökan
Utbildningsstart:
2017-09-04
Omfattning:
400 YH-poäng
Antal platser:
Antal veckor LIA:
Efter utbildningen kan du arbeta som:
Projektkoordinator inom möbler och inredning
Inredningskonsult
Säljare för möbler och inredning
Projektledare inom affärsutveckling för möbler och inredning
Produktionsansvarig

• Affärsprocessmetodik
  • Design med omtanke
  • Examensarbete
  • Företagande och presentation
  • Inredningshistoria och designteori
  • Inredningsmetodik och projektering
  • Kundhantering och kundrelationer
  • Marknadsföring och varumärke
  • Materialkunskap
  • Miljömodellkonstruktion och presentationsmaterial
  • Produktion och produktmodellkonstruktion
  • Projektering och projektledning
  • LIA

Utbildningens mål

Efter examen har du kompetens att hantera ett inredningsuppdrag från förfrågan till leverans. Du kan ta ansvar för kvaliteten i alla led och har de kunskaper inom kundhantering, material, teknik och marknadsföring som krävs för att utföra jobbet.

Hantverkscentrum i Tibro

Tibro, Sveriges möbelcentrum, är sedan många år hjärtat i Sveriges produktion av möbler och inredning. Här finns ett stort antal företag som samarbetar under visionen att skapa en innovativ mötesplats för världens inredare. Initiativet har sitt nav i satsningen Inredia. Du kan hitta mer information på www.inredia.se.

Hantverkscentrum ligger mitt i möbelklustret och har levererat arbetskraft och nya företagare till Tibros industri sedan 1975. För att leverera den bredd i Yh-utbildningen som arbetslivet kräver samarbetar skolan med TTC och Högskolan i Skövde där en del av undervisningen kommer att ske.

Förkunskaper

Gymnasieskolan: Betyg E i Svenska 2, Betyg E i Engelska 6, Betyg E i Matematik 2b/2c

Gamla gymnasieskolan: Godkänt betyg i Svenska B, Godkänt betyg i Engelska B, Godkänt betyg i Matematik B, eller motsvarande.

Minst ett års arbetslivserfarenhet heltid eller motsvarande inom relevanta områden såsom Teknik/Produktion, Handel/Ekonomi, Hantverk/Formgivning/Design.

Urvalskriterier

Om det är fler sökande än antal platser kommer följande kriterier att vara meriterande:
Poäng på antal år av tidigare utbildning och/eller yrkeslivserfarenhet inom relevant område.

LIA

Under utbildningens LIA-perioder jobbar du i skarpt läge på till exempel producerande företag, design- och arkitektkontor eller inredningsföretag. På arbetsplatserna utvecklar du dina teoretiska kunskaper i praktiken och får kontakter som leder till jobb.

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN

Kontaktinformation:

Telefon: 0504-125 50

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tack för visat intresse, vi kontaktar dig inom kort!

Projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen

Toggle module

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer