Sök Meny
Intervju med Björn Pellnor

Ett kliv framåt i karriären

Björn Pellnor, 34, ville utvecklas och komma vidare i sitt yrke inom fastighetsbranschen. Valet föll på YH-utbildningen Fastighetsförvaltare i Jönköping – ett val han inte ångrar!

Yrkeshögskoleutbildningen Fastighetsförvaltare är en tvåårig kostnadsfri utbildning som berättigar till studiemedel. Som fastighetsförvaltare har man det affärsmässiga ansvaret för en eller flera fastigheter.

Varför valde du en yrkeshögskoleutbildning?
─ Jag ville vidareutbilda mig och utveckla de kunskaper och arbetslivserfarenheter jag hade . Först funderade jag på att utbilda mig via intensivkurser, men kände att jag ville satsa på något mer gediget. Eftersom jag känner till fastighetsbranschen och trivs väldigt bra i den, så blev det ett lätt val när jag hittade den här utbildningen. Kurserna verkade intressanta, och att den dessutom går att kombinera med jobb gjorde valet ännu enklare! Jag ser ljust på framtiden inom fastighetsbranschen och det gör att jag känner mig trygg i mitt val.

Vad är det bästa med utbildningen?
─ Bredden är det bästa! Kursplanen är oerhört bred och intressant, och jag läser många olika kurser med ett gemensamt mål - att få en bred och gedigen inblick i hur fastighetsbranschen fungerar samt vad som förväntas av en framtida fastighetsförvaltare. Tack vare att man läser så många olika kurser, har man också möjlighet att välja olika inriktningar inom yrket, beroende på vad man har fallenhet för och tycker är kul. En annan rolig sak är alla klasskamrater. Alla har olika bakgrunder och det är ett stort åldersspann – vilket ger en spännande mix av människor.

Vad är det viktigaste du lärt dig hittills på utbildningen?
─ Det är svårt att peka ut något specifikt, jag lär mig något nytt varje dag. Men en sak som jag lärt mig är att det aldrig är för sent att sätta sig i skolbänken.

Har du något råd till blivande studenter?
─ Våga! Även om du är nöjd med det du redan har kan det bli ännu bättre! Personlig utveckling är skitkul, och vad är det värsta som kan hända? Att man lär sig något nytt?!

Vad har du för framtidsplaner?
─ Först och främst att ta min examen och omsätta all teori i praktiken. Jag är helt säker på att min utbildning kommer att hjälpa mig framåt i min karriär. Till att börja med vill jag bli en riktigt duktig förvaltare - för att sedan gå vidare och klättra uppåt på min karriärstege!

Björn Pellnor är 34 år gammal, född och uppvuxen i Jönköping. Efter studenten 2001, har han arbetat inom olika tekniska yrken, men även en del försäljning. Sedan fem år tillbaka jobbar han inom fastighetsbranschen, som fastighetsansvarig.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila