Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Arkiv

Nedan hittar du referat från våra medlemsmöten mm.

 

 • Vårutflykt

  I år gick UMSE:s utflykt söderut till Järnäs, Olofsfors och Lögdeå

 • Många klagar på radiospråket

  ”Hur pratar man i etermedier ejänkligen”? Så löd rubriken för vårterminens sista månadsföreläsning på Umeå Senioruniversitet (UMSE). Ett 70-tal personer (fullsatt!) hade samlats i Folkuniversitetets aula för att lyssna till språkvetaren Susanne Haugens reflektioner kring klagomål på språket i radio och TV, förr och nu. Susanne Haugen är doktor i Nordiska språk på Umeå universitet.

 • Gösta Skoglund – Västerbottens meste politiker

  Ett 60-tal medlemmar lät vårsolen lysa ute och prioriterade Mats Rosins (f d redaktör VF) exposé över Gösta Skoglunds politiska liv. Det gjorde de rätt i, oj så många munterheter som uppstod när Mats gav exempel på Gösta Skoglunds finurligheter, ”korridorpolitikens okrönte kung”, enligt samtida observatörer!

 • Årsmöte med Hasse och Tage

  För att salutera ett framgångsrikt verksamhetsår 2017, det 34:e i ordningen, kryddade Umeå Senioruniversitet, UMSE, årsmötet i Folkets hus med den riksbekanta musikvetaren Johanna Broman Åkesson. Med en underhållande berättelse och minnesvärda filmklipp om de humoristiska humanisterna Hasse Alfredsson och Tage Danielsson gav hon årsmötet ett extra lyft. Johanna Broman Åkesson har för övrigt doktorerat om en annan nöjesveteran – Povel Ramel.

 • Terminsstart med Ryska revolutionen

  Umeå Senioruniversitet, UMSE, inledde vårterminens månadsföreläsningar med att uppmärksamma Ryska revolutionen, som fyllde 100 år i fjol.

 • 18 nov 2016 Temadag om fjällen

  Fredagen den 18 november samlades drygt 80 personer till en temadag om fjällen som UMSE (Umeå senioruniversitet) anordnat på Folkets Hus i Umeå. Ordförande Anna-Karin Östling Sjöstrand hälsade välkommen och professor Camilla Sandström inledde med att ta upp frågan vad effekten av klimatförändrad flora och fauna blir av 2 månaders kortare vinter för samernas tillvaro och för oss alla.

 • Februari 2016 Årsmöte

  Umeå pensionärsuniversitet har avhållit sitt årsmöte för 2015 med ca 60 deltagande medlemmar

 • 29 jan 2016 Föreläsning

  Ola Nordebo, politisk chefredaktör vid Västerbottens-Kuriren, gästade 29/1 Umeå pensionärsuniversitet med en föreläsning om ”Dagstidningarnas dåtid, nutid och framtid”

 • 11 dec. 2015 Julbuffé

  Fredag den 11 december samlades UmPu:s medlemmar för den traditionella julbuffén

 • 27 nov 2015. Konstföreläsning

  Mårten Hägglund välkomnade ett 100-tal intresserade medlemmar av UMPU (Umeå pensionärsuniversitet) till ett föredrag av konstvetarna Anna Konvicka och Jan O. M. Karlsson över ämnet ”Konst och arkitektur i mötet mellan Europa/Sverige och USA” fredagen den 27 november 2015.

Arkiv

Toggle module

Bli medlem

Toggle module

Medlemsavgiften är 200 kr (fr.o.m 2016) vilket gäller för ett kalenderår och betalas in på
Plusgiro 30 68 01 - 2
Glöm inte att ange namn, adress, telefon och ev. e-postadress.

För medlemsfrågor, kontakta Carin Bergman, tel 070-3536520 eller e-post carin.be@telia.com

Tryckfel i katalogen

Toggle module

På sidan 19 i höstkatalogen (som väl flertalet nu fått i brevlådan) finns ett förargligt datumfel. Calle Hårds fredagsföreläsning äger rum den 21 september (ej den 2:a). Välkomna till denna första höstföreläsning (ingen anmälan behövs) och välkomna även att anmäla er till de avgiftsbelagda aktiviteterna (anmälan öppnas 20 augusti, se info i katalogen och på annan plats på hemsidan).

Fel nummer två: Epostadressen är bokning.umse@folkuniversitetet.se och inget annat!

Temadag Design 23/11

Toggle module

På grund av det stora intresset har vi bytt lokal till Umeå Folkets Hus, Studion. Denna lokal rymmer 250 personer vilket innebär att fortsatt anmälan kan ske.

Umeå Senioruniversitet

Nygatan 43
903 30 Umeå

info@umse.nu