Du är här:
Ordförandebrev

Kära UMSE-medlem!

Nu är det augusti igen och som vanligt landar UMSEs höstkatalog både i brevlådan och på webben. Dags, alltså, att planera höstens mest intressanta aktiviteter!

Som många av er vet, har vår förening nu funnits i hela 35 år. Det tycker vi i styrelsen är värt att fira, därför har vi lagt in en extra "heldag" den 26 oktober - som inte ska förväxlas med temadagen den 23 november. Den 26 oktober blir En dag ( om) att minnas - välkommen då!

Temadagen blir mycket intressant: Design i olika former. Umeå står sig väl, även i detta sammanhang.

Mycket av höstens utbud av cirklar och föreläsningsserier känner ni igen, men några nyheter blir det, t ex en nybörjarcirkel i ryska och en föreläsningsserie Artificiell intelligens och en om Europas nyare historia. Notera också att vi erbjuder två olika fågelcirklar, för nybörjare respektive en fortsättningskurs.
Under våren har styrelsen varit värd för en samrådskonferens med andra pensionärs- och senioruniversitet. 14 andra föreningar var representerade och vi delade med oss och tog till oss av egna och andras erfarenheter. Styrelsen funderar över vad vi kan ta med oss för att ytterligare stärka vårt utbud av aktiviteter. Vi visade också delar av centrala Umeå i sin fagraste maj-skrud. Tackbreven från deltagarna gläder förstås styrelsen.

En nyhet som inte rör innehållet i verksamheten, men väl den service vi har från Folkuniversitetet, är att Helena Ömberg trappar ner sin tjänst inför sin pensionering i början av 2019. Nytt för i höst är att vår kontaktperson blir Katrin Karlsson, som är en välbekant person. Många har redan träffat henne i hennes arbete i receptionen och som hjälp vid månadsföreläsningar etc.

Läs noga under rubriken Anmälningar! Vi ser gärna att du anmäler dig via hemsidan
www.umse.nu, men fler möjligheter finns. Lägg märke till den särskilda mailadressen för bokningar liksom det nya telefonnumret.

I styrelsen ser vi fram mot en fullmatad höst och ser förstås alldeles extra fram emot att träffa alla glada UMSE-medlemmar igen!

De allra bästa hälsningar
Anna-Karin Östling Sjöstrand

Toggle module

Medlemsavgiften är 200 kr (fr.o.m 2016) vilket gäller för ett kalenderår och betalas in på
Plusgiro 30 68 01 - 2
Glöm inte att ange namn, adress, telefon och ev. e-postadress.

För medlemsfrågor, kontakta Carin Bergman, tel 070-3536520 eller e-post carin.be@telia.com

Temadag Design 23/11

Toggle module

På grund av det stora intresset har vi bytt lokal till Umeå Folkets Hus, Studion. Denna lokal rymmer 250 personer vilket innebär att fortsatt anmälan kan ske.

Umeå Senioruniversitet

Nygatan 43