Program och anmälan

Program och anmälan

Senioruniversitetet i Stockholm erbjuder bl a föreläsnings- och seminarieserier, universitetskurser, språkkurser och andra kurser i studiecirkelform. Vårt kursutbud presenteras två gånger per år: höst och vår. 

Viktigt om anmälan

Anmälan till arrangemang görs antingen med vanlig post eller via vår hemsida. Varje anmälan åtgärdas manuellt på vårt kansli. Vid terminens början då många anmälningar kommer in sker en eftersläpning av bokningsinformationen på hemsidan.

Om du har fått en plats får du en kallelse till arrangemanget. I den mån vi inte kan bereda plats får du ett meddelande om detta.

Observera att vi inte tar emot förhandsanmälningar eller anmälningar per e-post eller telefon!

Läs mer under Anmälningsvillkor nedan.

 • Beställ katalog

 • Anmälningsvillkor

  Viktig information om anmälan för Senioruniversitetets kurser

 • Ändringar i programmet

  Nedan hittar du senaste ändringar i Senioruniversitetets aktuella program. Ändringarna är ordnade efter arrangemangsnummer.

 • Föreläsningsserier

  Senioruniversitetets Föreläsningsserier är en verksamhet med ett brett utbud inom skilda ämnesområden. 

 • Stadsvandringar

 • Universitetskurser

  Senioruniversitetets kurser utgör fristående kurser i respektive ämnen. De har sin motsvarighet antingen vid Stockholms universitet eller närliggande universitet och högskolor, eller utgår ifrån kurser och material som används vid dessa lärosäten.

 • Studiecirklar – språk

  Lär dig ett nytt språk eller damma av gamla kunskaper! Språk är nyckeln till nya världar och Senioruniversitetet erbjuder kurser i 11 olika språk.

 • Övriga studiecirklar

  Senioruniversitetets Övriga studiecirklar är en kursverksamhet i det lilla formatet till skillnad från Föreläsningsserierna som vänder sig till fler deltagare. Antalet deltagare är därför begränsat till högst 19 exklusive ledaren, om inte annat anges.

Senioruniversitetet i Stockholm
Adress: Box 6276, 102 34 Stockholm
Besöksadress: Hagagatan 1, 1 tr
08-789 41 28 (mån-fre 9-12)
kansliet@senioruniversitetet.se