Sök Meny
Komvux / Vuxenutbildningen

Komvux på Folkuniversitetet

På Komvux på Folkuniversitetet kan du komplettera dina betyg inför högskolestudierna eller gå en utbildning som leder till en ny yrkeskarriär.

På komvux kan du läsa både enstaka gymnasiekurser och yrkesinriktade utbildningar. Du får kunskaper som gör att du kan gå vidare till högskolestudier eller till ett arbete. Många kurser går att läsa på distans.

Komvuxkurserna riktar sig till dig som är mellan 20-65 år. Vi vänder oss till flera målgrupper och anpassar verksamheten till de studerandes förutsättningar och behov.

På Folkuniversitetet får du alltid ett personligt och professionellt bemötande. Vi har kompetenta och engagerade lärare med lång erfarenhet av vuxenutbildning. De hjälper dig att bli väl förberedd för högskolestudier och arbetsliv.

Vår verksamhet inom Komvux anordnas på uppdrag av olika kommuner. Alla utbildningar är kostnadsfria och studiemedelsberättigande. Du ansöker direkt till vuxenutbildningen i din kommun.

Om du inte är behörig till komvuxundervisning via din hemkommun men ändå vill läsa upp ditt betyg, kan du köpa en kurs hos oss som förbereder dig för provet. Det är sedan kommunen som står för prov och betygssättning. Om din arbetsgivare köpt en utbildning åt dig, har vi betygsrätt och du kan gå kursen och göra provet här hos oss.

Administrativt arbete

Administrativt arbete är en yrkesorienterad utbildning för dig som vill arbeta administrativt på allt från redovisningsbyråer och industriföretag till ideella organisationer och statlig förvaltningar.

Gymnasiegemensamma ämnen "Kärnämnen"

Komvux - Utbildning på gymnasial nivå. Komplettera dina betyg eller läs upp dina ämnen Kurserna anordnas i Helsingborg mitt i centrum på uppdrag av Helsingborg Stad. De riktar sig till dig som är mellan 20-65 år. Alla utbildningar är kostnadsfria och studiemedelsberättigande. Du kan välja mellan 40 kurser och  du bestämmer själv studietakt och hur du vill studera. OBS! Kurser markerade med * rekommenderar vi att du läser på halvfart Kurserna markerade med ** läses på heltid i kombination med en orienteringskurs (100 poäng)

Gävle

På uppdrag av Gävle kommuns Vuxenutbildning bedriver vi flera utbildningar för dig som bor i Gävleborg.

Göteborg

Behöver du läsa något ämne på gymnasiet för att komma in på universitetet? Har du ett passionerat intresse för naturkunskap? Drömmer du om att ta dina matematikkunskaper mot nya höjder? Vill du läsa språk och även få betyg på dina kunskaper? Då är Komvux något för dig! 

Helsingborg

Förnya dig med Vuxenutbildning vid Folkuniversitetet i Helsingborg. Här kan du satsa på framtiden, oavsett om du har fokus på högre studier, satsa på en ny yrkeskarriär eller satsa på din personliga utveckling. Kunskap förändrar.

Lerum

Sedan augusti 2013 har Folkuniversitetet uppdraget från Lerums kommun att genomföra fristående kurser inom komvux. Det är kurser på både grundläggande och gymnasial nivå. Hos oss finns gott om utrymmen för självstudier och god tillgång till datorer. Uppdraget upphör i juni 2017.

Mölndal

Att studera på Komvux Folkuniversitetet är inspirerande! Vi erbjuder en kreativ lärmiljö med kompetenta och engagerade lärare som sätter kunskapen i fokus.

Serviceutbildning Handel/Turism

Kundservice är en yrkesorienterad utbildning för dig som till exempel vill arbeta som butiksäljare eller inom turism. Utbildningen inleds med en tre veckors orienteringskurs och därefter väljer du  en särskild inriktning.

Stockholm

Att studera på Komvux Folkuniversitetet är inspirerande! Vi erbjuder en kreativ lärmiljö med kompetenta och engagerade lärare som sätter kunskapen i fokus.

Södertälje

Att studera på Komvux Folkuniversitetet är inspirerande. Vi erbjuder en kreativ lärmiljö med kompetenta och engagerade lärare som sätter kunskapen i fokus. Hos oss kan du läsa enstaka gymnasiekurser inom språk, samhälle, naturkunskap, matematik och samhälle.

Varberg

Från våren 2016 bedriver Folkuniversitetet kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå på uppdrag av Varbergs kommun. Vi har kurser i studieformerna schemalagd och flex. Flex innebär att du läser en distanskurs men att du har möjlighet att delta på lektioner och få handledning i skolan. För ansökan och aktuellt kursutbud se Varbergs kommuns hemsida.

Vuxengymnasium på distans

Saknar Du behörighet för studier på universitetet eller högskola? Behöver Du ny kunskap för en ny tjänst? Behöver Ditt företag kompetenshöja Din personal? Då har du kommit rätt! 

Västerås

Studera vid Folkuniversitetets Vuxenutbildning i Västerås. Med studier inom Folkuniversitetets vuxenutbildning öppnas nya möjligheter inför framtida arbeten eller fortsatta studier. Hos oss finns en kreativ lärmiljö med kompetenta och engagerande lärare som sätter det personliga mötet och kunskap i centrum.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Folkuniversitetets vuxengymnasium på distans

- använder samma kursplaner som komvux

- har motsvarande betygsrätt som komvux för juridisk person (företag)

- har rektor och behöriga lärare 

- ger ett 90-tal utbildningar, alla på distans

- låter dig studera oavsett var du bor

- låter dig studera när du vill

Till Vuxengymnasiet på distans