Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Tyska i Berlin, grundkurs, 30 högskolepoäng

Tyska i Berlin, 30 högskolepoäng

Nu kan du studera tyska på universitetsnivå i Tysklands huvudstad Berlin. Tyska i Berlin, grundkurs, 30 högskolepoäng genomförs av Linnéuniversitetet i samarbete med Internationella Skolorna. Universitetskursen, som är kostnadsfri och berättigar till studiemedel, vänder sig till dig som har läst minst tyska 3 på gymnasiet. Att studera tyska på plats i Tyskland gör att du snabbt utvecklar dina språkkunskaper samtidigt som du bor i Europametropolen Berlin!

Undervisningslokaler

Universitetskursen är förlagd till Die Neue Schule, ett av Berlins största språkinstitut som grundades 1984. Varje vecka anordnas kulturella aktiviteter och studentträffar som gör det lätt att knyta kontakter med andra studenter och lära känna staden. Die Neue Schule befinner sig i Wilmersdorf, centralt i västra Berlin. Det är en trevlig stadsdel med caféer, parker och små torg. På gångavstånd finns den kända shoppinggatan Kurfürstendamm och med den närbelägna t-banan tar du dig enkelt runt i stan.

Mål

Undervisningen bedrivs i enlighet med kursplanen fastställd av Linnéuniversitetet. Målet för kursen är att ge allsidig färdighet i användningen av tyska språket och kunskap om de tyskspråkiga ländernas nutida kulturella, politiska och sociala förhållanden. Som en del av terminen ingår studiebesök och exkursioner till självkostnadspris. Kursplanen hittar du på kurssidan på Linnéuniversitetets webb: https://lnu.se/kurs/tyska-i-berlin-grundkurs/.

Boende

Studenterna på kursen anordnar sitt eget boende. I samband med antagningen får du konkreta tips och råd på hur du kan hitta boende. Den vanligaste boendeformen bland tyska studenter är ett Wohngemeinschaft (WG), dvs att gemensamt dela en lägenhet. Det är också ett bra sätt att skaffa nya vänner och öva tyskan.

Allmän information

• Kurstid: HT 2018 (sep – dec)
• Ansök senast: 16 april 2018 via www.antagning.se
• Förkunskaper: minst tyska 3/Tyska för nybörjare 30 hp
• Kostnad: Kursen är kostnadsfri och ger CSN

Har du frågor?

Kontakta Christina Rosén, kursansvarig på Linnéuniversitetet.
Telefon: 0470-708855 / E-post: christina.rosen@lnu.se

Aktuellt på Internationella Skolorna

Toggle module
Toggle module
Facebook

Följ oss på Facebook

Internationella Skolorna

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm
08-789 42 10
info@is.se