Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Träbildhuggare - Hantverkscentrum i Tibro

Träbildhuggare

Som träbildhuggare jobbar du med traditionella tekniker och verktyg för att skapa detaljrika och effektfulla dekorationer till möbler, snickeri, inredning och konsthantverk.

Som träbildhuggare får du en fördjupad kunskap och förståelse för träets egenskaper och dess möjligheter. Tack vare att du arbetar för hand med bildhuggarjärn får du en unik känsla för hur fiberriktningen fungerar i olika träslag. En känsla som en maskin aldrig kan få eller förmedla.

Under utbildningen lär du dig även rit- och skuggteknik, samt formgivning av olika ornament, reliefer och konsthantverk. Utbildningen är den enda i sitt slag i Sverige och en av få i Europa!

Utbildningens mål

Efter examen har du de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för att arbeta som egenföretagare eller som anställd inom träindustri. Du tillverkar bildhuggeriarbeten efter förlaga, till exempel inom möbel- och inredningsbranschen. Du kan även rita och producera egna produkter. Genom utbildningens fokus på entreprenörskap har du fått kunskap om kundbemötande, prisberäkning och planering av ditt framtida företag. Utbildningen är meriterande för fortsatta studier.