Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
UIG, Våra fördelar

Våra fördelar

Vi har samlat några av de mervärden som du som elev får när du går hos oss.

En del av universitetet

Umeå universitet är en av Folkuniversitetets stiftare och skolan har därför direkt kontakt med universitetsvärlden. I vårt samarbete ingår studiebesök, gästlärare och utbyte med studenter. Smart för dig som vill läsa vidare efter gymnasiet /vilket hela 8 av 10 gör!).

Internationella kontakter & satsning på språk

Skolan medverkar i utbyten och samarbetar med skolor i flera länder. Vi är med i internationella projekt och har mängder av internationella kontakter. Skolan garanterar också att alla steg i språken kommer igång, oavsett om 1 eller 30 elever väljer en språkkurs.Smart för dig som vill tänka större.

Internationell praktik& utbyten

Vi ger dig verktyg för att utveckla ditt självständiga lärande, och möjligheten att skaffa en internationell erfarenhet på köpet. Och vi garanterar minst ett kostnadsfritt utbyte eller praktik för varje elev. Smart sätt att bli din egen projektledare.

Personlig stämning och charmig skolmiljö

Tre program som hänger ihop och har utbyte med varandra, hanterbart format på skolan och aktivt trivselskapande aktiviteter gör att man får vara den man är, finna lugnet men också har roligt tillsammans. Mysiga lokaler som är centralt belägna hjälper också till att känna peppen inför att ta sig till skolan varje dag. Smart om man vill trivas i vardagen!

Personligt utvecklande samtal

Du har kontinuerliga samtal med din mentor och dina lärareDet ger dig mycket goda möjligheter att utveckla ditt lärande och nå dina mål.

Engagerade & kompetenta lärare

Våra lärare är handplockade, väl utbildade och har ett brinnande engagegemang för sina ämnen och för skolans övergripande mål. Det märker du när du t ex möter våra språklärare som är uppväxta med det språk de undervisar i. Smart genväg till kunskap om hur människor från andra länder tänker och lever.

Inflytande som gör skillnad

Hos oss finns det  mycket goda möjligheter att påverka sin egen skolsituation, men också skolans verksamhet i stort.  Skolans elever är med och påverkar alltifrån  vilka som jobbar här, till hur skolmaten och hur klassrummen ska se ut och hur undervisningen bedrivs. Smart om man vill göra skillnad!

Koncentrerat schema

Koncentrationsläsning i block och ett sammanhållna studiedagar är något vi eftersträvar. Det ger tid till fördjupning i kurserna, men ser också till att du får tid utanför schemat till uppgifter och läxläsning. Smart sätt att få en effektiv arbetsdag.

Tematiska studier och projekt

En del av undervisningen sker i teman eller i projektform. En smart lösning om du vill utveckla förmåga att se sammanhang, utmana dig själv och ta ansvar.

Språkpass

Du får intyg på kunskaper och färdigheter du fått hos oss, men som inte syns i betyget. Smart att få papper på det du kan.

Aktiv vila

Att läsa en kurs utan att behöva tänka på betyg är ett sätt att fylla på energi. Som elev hos oss tar du gratis del av Folkuniversitetets stora utbud av kurser under kvällstid. Varför inte måla en tavla, använda händerna på drejskivan eller skaka loss i en streetdance? 

Skollunch på restaurang

Skollunchen äter du på restaurang. Smart sätt att få mer energi, bättre hälsa och goda vanor.

Om skolan

Toggle module

Boka personligt besök

Toggle module
Personligt besök på UIG
Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

SPRINT Språkintroduktionsklass

Toggle module
Mostphotos 2012_2013

Följ oss på Instagram!

Toggle module
@uig_umea