Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Samtal på UIG

Personlig utveckling

Det absolut viktigaste under tiden hos oss är att du utvecklas som person och når dina mål.

För att uppnå din fulla potential behöver du både utmaningar och ett rejält stöd. Du kommer som på andra skolor att tillbringa majoriteten av din studietid i olika undervisningsgrupper under ledning av engagerade och kunniga lärare. Men hos oss får du dessutom ett unikt samtalsstöd. Dialogen  mellan lärare och elev är en central förutsättning för ett gott lärandeklimat anser vi.

Mentorsamtal

Du träffar din mentor minst en gång varje månad. Under dessa träffar går du igenom hela din studiesituation och samtalar även om annat som kan vara viktigt för dig. I början av varje läsår upprättas en sk utvecklingsplan, i denna formuleras både långsiktiga utvecklingsbehov samt delmål. Till hjälp har du och din mentor vårt digitala elevuppföljningssystem, Devtalk. Allt du behöver veta om dina studier, dina läxor, dina mål, dina resultat och din närvaro finns tillgängligt on-line dygnet runt året om. Det viktigaste som framkommit under samtalen dokumenteras dessutom i Devtalk. På så sätt finns bra underlag för dig och din mentor att samtala kring i ert gemensamma syfte: att du når dina mål och kommer vidare i din personliga utveckling.

Utvecklingsdialog

Vissa saker som rör dina studier och din utveckling behöver du prata med din ämneslärare om.  Därför har du en kontinuerlig utvecklingsdialog med samtliga lärare som undervisar dig. Samtalen liknar samtalen med din mentor men är mer inriktad mot mål och utvecklingsbehov i de specifika kurserna du läser. Det kan handla om allt mellan att du vill gå fortare fram i ett ämne till att du behöver särskilt stöd för att utveckla en speciell färdighet, t ex att bli bättre på att kommunicera muntligt i ett språk. Dina mål och utvecklingsbehov dokumenteras och följs upp och särskild vikt i samtalen läggs på hur du ska komma vidare i ditt lärande.

Individualisering och utmaningar


Skolans flexibla upplägg gör det möjligt för dig att söka utmaningar och skapa individuella lösningar. Vill du satsa på högre kurser i moderna språk och matte, så går det bra. Vi kan erbjuda snabbare vägar i matematik och erbjuda steg 6 för de som önskar nå riktigt långt i tyska, franska eller spanska. Du har också möjlighet att söka universitetskurser i engelska, tyska, franska och spanska i åk 3.  Inom det estetiska området erbjuder skolan eleverna att kostnadsfritt förkovra sig genom det utbud som Folkuniversitetet erbjuder under kvällstid. Skolan deltar också regelbundet i olika tävligar och uttagningar och stimulerar och uppmuntrar aktivt elever till att ta sig utomlands, genom t ex skolstipendier och vägledning för utlandsstudier. Kort sagt, har du viljan och motivationen att nå långt inom ett område du brinner för, så gör vi vårt yttersta för att hjälpa dig att nå dina mål.

Om skolan

Toggle module

Boka personligt besök

Toggle module
Personligt besök på UIG
Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Följ oss på Instagram!

Toggle module
@uig_umea