Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Om Folkuniversitetet

Folkuniversitetet i Umeå är huvudman för skolan.

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet har funnits i över 70 år, och 40 år i Umeå.

 

Folkuniversitetet är ett studieförbund. Vår verksamhet omfattar folkbildning och vuxenutbildning, skolor samt utbildning för organisationer och företag. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa,kommersiella och fackliga intressen.

 

Folkuniversitetet har 12 gymnasieskolor. Var och en av våra 12 skolor har sin egen speciella karaktär. Ett par saker är gemensamt för alla: Skolorna är små. Det gör att elever, lärare och skolledning kommer nära varandra. Skolorna förbereder för studier. De flesta av våra tidigare elever läser nu vid universitet och högskolor i Sverige eller utomlands.

 

Folkuniversitetet i Umeå bedrivs i stiftelseform - alltså utan vinstintressen. Stiftelsens grundare är Umeå universitetet, Umeå studentkår samt Folkuniversitetstföreningen. Folkuniversitetst styrelse är också skolans styrelse. Vid sidan av gymnasieskolan bedriver Folkuniversitetet i Umeå en omfattande folkbildningsverksamhet, samt verksamhet riktat mot både offentliga- och privata uppdragsgivare. Kunskaper, lokalererfarenhet, teknisk utrustning, lärare och viktiga kontakter i näringslivet och inte minst universitetet kommer på ett naturligt sätt även ungdomsgymnasiet till godo

Om skolan

Toggle module

Boka personligt besök

Toggle module
Personligt besök på UIG
Toggle module

Schoolsoft

Toggle module

Följ oss på Instagram!

Toggle module
@uig_umea