Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Föregående Nästa

Vår skola

Internationella Gymnasiet i Uppsala ligger fem minuters promenad från Centralstationen och Resecentrum. Skolan är en friskola som är öppen för alla, avgiftsfri och godkänd av Skolverket. Internationella Gymnasiet startade sin verksamhet år 2001.

Ljust, lugnt och lustfyllt

Skolan är nyrenoverad med fräscha, ljusa och välanpassade rum. Vi har bland annat en aula, ett torg med sköna sittplatser, små grupprum och stora klassrum. Varje klass har den mesta undervisningen i ett eget "hemklassrum". Ditt skåp står i närheten. På så vis kommer du och alla nya elever att snabbt hitta ett eget hörn av skolan, där ni får studiero och en skön atmosfär.

Boende

Om du behöver elevboende under din studietid, kan du vända dig till Uppsala gymnasieboende som erbjuder boende med tillsyn i sina fyra elevhem. Då kan du också ansöka om inackorderingstillägg hos CSN. Läs mer på Gymnasieboendets webbsida och på CSN:s webb.

Busskort

Idag är det kommunen som ansvarar för busskortshanteringen. Den som bor längre än sex kilometer från skolan och är i behov av busskort får kontakta sin hemkommun.

Datorer och teknik

I de stora klassrummen har vi interaktiva projektorer och kan koppla samman dator, filmduk och whiteboard, så att undervisningen blir flexibel. Varje elev får var sin dator att använda under studietiden.

Elevhälsoteamet finns som stöd och hjälp för ett gott lärande

Vi vägleder och stöttar våra elever när de behöver prata om sin hälsa, sin studiesituation sitt gymnasieval eller annat de funderar överVälkommen till Elevhälsan! /Sara, Helen och Elin.

Elevkåren

På skolan finns en aktiv elevkår där du kan jobba med evenemang, t ex Friskolekampen, och olika frågor kring trivsel, demokrati och medbestämmande.

Friskola

Vi har samma läroplan och krav som den offentliga skolan.
Vår huvudman är Folkuniversitetet, en ideell stiftelse grundad av Uppsala universitet. Alla eventuella ekonomiska överskott används till att vidareutveckla vår verksamhet.

Dansa

Folkuniversitetet är ett studieförbund, fritt från vinstintresse, bildat av universitetet och studentkårer, partipolitiskt och religiöst obundet.

 

Läs mer om Folkuniversitetet här!

 

Idrott och gymkort

På idrotten ligger fokus på hälsa och välbefinnande. Vi varvar praktik och teori. Praktik - det kan vara allt från klättring till olika aerobicpass, boxercise, spinning, poweryoga eller pulscore. Ibland håller vi till på idrottsplatser eller ute i naturen. Undervisningen sker annars till stor del i Actics idrottsanläggningar som ligger tvärs över gatan. Alla elever som har idrott i årskurs 1 och 2 på Internationella Gymnasiet, får ett gratis gymkort på Actic av skolan. Eleverna i årskurs 3 får köpa gymkort till rabatterat pris. Läs mer här.

Lunch och mellanmål

Alla elever går till Bolandgymnasiet och äter gemensam lunch där. Maten lagas på plats och du har alltid fräsch sallad och bröd till maten. Äter du specialkost så är det bara att anmäla det till oss. Du har också tillgång till skolans elevpentry med kylskåp, mikrovågsugnar och kaffeautomat.

Parkering och besök

Anmäl dig alltid i receptionen när du ska besöka skolan. Parkeringstillstånd erfordras om du ska parkera på gården. Välkommen!

Telefonnummer

Växel/reception: 018- 68 00 00
Skoladministration: 018-68 00 84
Sjukanmälan: 018-68 00 84 

Läs vad några av våra före detta elever på IGU gör idag:

Några av våra gamla eleverElin läser freds- och konfliktkunskap och jobbar som konståknings-tränare, Emil har tagit examen i medie- och kommunikationsvetenskap och jobbar som kommunikatör på en webbfirma. Ellinor jobbar och har sökt till språkvetarprogrammet på Uppsala universitet i vår, Jessica läser ekonomprogrammet och gör sin femte termin i Portugal.

Läs mer här om vart de och andra gamla elever rest, och vad de pluggat och gjort efter gymnasiet.

Vår skola

Toggle module

Du i nian - läs mitt brev!

Toggle module

Välja skola? - Läs mina råd

Toggle module

Kontakta Patrik

Toggle module

Patrik Lundh, rektor
018-68 00 88

Kontakta Elin

Toggle module

Elin Granat, SYV

Kontakta Fredrik

Toggle module

Fredrik Lund, studievägledande lärare
018-68 00 83

Min resa efter gymnasiet

Toggle module