Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Föregående Nästa

Program

Efter tre år på Internationella Gymnasiet i Uppsala, är du väl förberedd för universitet och andra högre studier i Sverige och utomlands. Hos oss kan du läsa Samhällsvetenskapsprogrammet eller Humanistiska programmet.

Som elev  på Internationella Gymnasiet är du med och påverkar allt från klassrum och schema till lektioner och skolmat. Diskussioner, möten och medbestämmande ingår naturligt i undervisningen. Utlandsresan i årskurs två bygger på mänskliga möten och vardagsnära studier i social, ekonomisk och miljömässigt hållbar utveckling.

Förutom studieresor och de vanliga ämnesstudierna med kurser, arbetar vi på Internationella Gymnasiet i Uppsala i projektform, där hela årskurser eller hela skolan involveras i de små och stora projekten.

Här nedan kan du se våra olika program och läsa mer om vad de innehåller:

  • Samhällsvetenskapsprogrammet SAM

    Vill du att ditt gymnasieval ska handla både om din framtid och vad du kan göra för andra människor och samhällen? Funderar du ibland kring Sveriges plats och roll i världen? Då är säkert Samhällsvetenskapsprogrammet rätt val för dig.

  • Humanistiska programmet KULTUR

    Gillar du språk och är sugen på att plugga eller arbeta utomlands? Vill du till exempel bli tolk, översättare, journalist, språkvetare, guide, copywriter, informatör eller lärare? Då är säkert det humanistiska programmet rätt val för dig.

  • Introduktionsprogram / Preparandutbildning

    Preparandutbildning vänder sig till dig som vill läsa in grundskolebehörighet på högst ett år för att kunna gå vidare till ett nationellt program.

Program

Toggle module

Boka besök på skolan

Toggle module