Folkuniversitetets Gymnasium

Samhällsvetenskapsprogrammet-Folkuniversitetets gymnasium i Karlstad

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig en bred utbildning med gränslösa möjligheter att läsa vidare. Om du är en person som tycker om att se dig om i världen och som kanske planerar att studera utomlands, då ska du titta närmre på samhällsvetenskapsprogrammet!

Samhällsvetenskapsprogrammet kretsar kring studier av människan, samhället och världen. Du får kunskaper om internationell politik, miljöproblem, samhällsfrågor och historia, och du får lära dig att analysera människan som individ och i grupp. Utbildningen fokuserar mycket på att skapa medvetenhet om och intresse för att möte de utmaningar ett demokratiskt samhälle står inför, både inom Sverige och internationellt.

Internationell profil

Fugiks internationella profil innebär bland annat att ditt klassrum kan ligga i Aix-en-Provence, Düsseldorf eller Barcelona. Detta blir möjligt om du läser steg 5 i moderna språk. Oavsett språkval och inriktning får du möjlighet att resa till en europeisk storstad för att studera och uppleva samhälle, kultur och historia på plats. Bland annat åker våra samhällselever i årskurs två till Bryssel för att besöka EU-parlamentet.

Framtida studier och karriärsmöjligheter

Kanske har du redan nu planer på vad du vill arbeta med i framtiden. Vill du bli journalist? Eller polis, personalchef, programledare, jurist, diplomat eller flygvärdinna? Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig en bred utbildning som håller många dörrar öppna, och om du vill läsa ett studieförberedande program som ger dig många valmöjligheter i framtiden är det här programmet rätt för dig.

  • Öppna en hel värld av möjligheter och låt dig inspireras av människans fantastiska förmågor och samhällets olika funktioner, kulturer och utmaningar.

    Beteendevetenskap

    Öppna en hel värld av möjligheter och låt dig inspireras av människans fantastiska förmågor och samhällets olika funktioner, kulturer och utmaningar.

  • Lär dig grunderna i media och kommunikation, vad som styr informationsflöden och vilka olika krafter Fotografisk bild som finns inom information, journalistik och reklam.

    Medier, information & kommunikation

    Lär dig grunderna i media och kommunikation, vad som styr informationsflöden och vilka olika krafter Fotografisk bild som finns inom information, journalistik och reklam.