Folkuniversitetets Gymnasium

Estetiska programmet - Folkuniversitetets gymnasium i Karlstad

Estetiska programmet

Söker du ett program där du får utveckla din kreativitet och samtidigt skaffa dig en bra grund för fortsatta studier? Då kan vårt estetiska program vara något för dig!

Det estetiska programmet ger dig möjlighet att välja mellan profilerna; Design och konst, Dans, samt Musikal. Vi har ett nära samarbete med universitet och estetiska högskolor vilket ger dig stora möjligheter att förbereda dig för vidare studier inom din inriktning. I en modern studiemiljö med specialbyggda lokaler samt egen dator utrustad med aktuella programvaror för din inriktning kan du förverkliga dina drömmar.

Vill du gå det estetiska programmet samt ytterligare öka behörigheten till universitet och högskola?

För att öppna dörrarna till ännu fler eftergymnasiala utbildningar så kan du välja att läsa kurser som krävs för att få särskild behörighet och meritpoäng.

När du börjat på skolan kommer du att göra val inom programfördjupning och individuella val. Det som skiljer detta val jämfört med ett traditionellt val inom programmet är att vi handleder dig att välja kurser så att din högskolebehörighet breddas oavsett om du läser musikal, dans eller design och konst.

Om du har frågor och funderingar kring behörighet och meritpoäng, tveka inte att kontakta skolan.

 • Upplev kraften och dynamiken i dansens många uttryck och utveckla din obegränsade förmåga att använda hela din kropp som konstnärligt verktyg.

  Dans

  Upplev kraften och dynamiken i dansens många uttryck och utveckla din obegränsade förmåga att använda hela din kropp som konstnärligt verktyg.

 • Använd din röst, din kropp och all din energi för att förmedla ditt budskap och lär dig äga scenen och ta en publik med sång, dans och teater.

  Musikal

  Använd din röst, din kropp och all din energi för att förmedla ditt budskap och lär dig äga scenen och ta en publik med sång, dans och teater.

 • Ta vara på din konstnärliga sida och utveckla förmågan att kommunicera, presentera och förmedla dina kreativa tankar och idéer – i alla tänkbara former.

  Design & konst

  Ta vara på din konstnärliga sida och utveckla förmågan att kommunicera, presentera och förmedla dina kreativa tankar och idéer – i alla tänkbara former.