Folkuniversitetets gymnasium i Karlstad

Estetiska programmet - Folkuniversitetets gymnasium i Karlstad

Estetiska programmet

Söker du ett program där du får utveckla din kreativitet och samtidigt skaffa dig en bra grund för fortsatta studier? Då kan vårt estetiska program vara något för dig!

Det estetiska programmet ger dig möjlighet att välja mellan profilerna; Design och konst, Dans, samt Musikal. Vi har ett nära samarbete med universitet och estetiska högskolor vilket ger dig stora möjligheter att förbereda dig för vidare studier inom din inriktning. I en modern studiemiljö med specialbyggda lokaler samt egen dator utrustad med aktuella programvaror för din inriktning kan du förverkliga dina drömmar.

Vill du gå det estetiska programmet samt ytterligare öka behörigheten till universitet och högskola?

För att öppna dörrarna till ännu fler eftergymnasiala utbildningar så kan du välja att läsa kurser som krävs för att få särskild behörighet och meritpoäng.

När du börjat på skolan kommer du att göra val inom programfördjupning och individuella val. Det som skiljer detta val jämfört med ett traditionellt val inom programmet är att vi handleder dig att välja kurser så att din högskolebehörighet breddas oavsett om du läser musikal, dans eller design och konst.

Om du har frågor och funderingar kring behörighet och meritpoäng, tveka inte att kontakta skolan.

 • Scenglädje och kreativitet! Brinner du för sång, dans och teater? Skulle du vilja kombinera dina gymnasiestudier med kreativt arbete och sätta upp musikaler? Då är musikalprofilen på Fugik rätt för dig!

  Musikal

  Scenglädje och kreativitet! Brinner du för sång, dans och teater? Skulle du vilja kombinera dina gymnasiestudier med kreativt arbete och sätta upp musikaler? Då är musikalprofilen på Fugik rätt för dig!

 • Du som väljer profilen Design & Konst kan kombinera en studieförberedande utbildning med ditt kreativa intresse!

  Design & Konst

  Du som väljer profilen Design & Konst kan kombinera en studieförberedande utbildning med ditt kreativa intresse!

 • Dansa dig till högskolebehörighet! Kombinera en studieförberedande utbildning med ditt intresse för dans.

  Dans

  Dansa dig till högskolebehörighet! Kombinera en studieförberedande utbildning med ditt intresse för dans.