Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Du är här:
Om Folkuniversitets gymnasium i Karlstad

Om vår skola

Vi är ett litet gymnasium där alla känner varandra. Klimatet är öppet och tryggt, med gott om plats för nya idéer och mycket skratt.

Allmän behörighet

Folkuniversitetets Gymnasium för innovation och kreativitet är riksrekryterande. Våra utbildningar är treåriga, kostnadsfria, studieförberedande och ger högskolebehörighet.

Kvalitet och trygghet

Vi är måna om att undervisningen ska hålla en hög kvalitet och att du som elev ska känna dig trygg och trivas på vår skola. Att vi har fått så bra resultat i de elevundersökningar som Karlstad kommun har gjort ser vi som kvitto på vi har gjort ett bra jobb. Resultatet är också inspirerande inför vårt framtida arbete där vi vill bli ännu bättre.

Friskola utan vinstkrav

Vårt gymnasium är en religiöst och politiskt obunden friskola, helt utan vinstintressen från aktiebolag eller annan privat ägare. Allt eventuellt överskott återinvesteras i studieresor, lokaler, ny teknik, böcker och utbildningsmaterial.

Jobbar nära forskning och vetenskap

Vi ägs av stiftelsen Folkuniversitetet, en av Sveriges ledande utbildningssamordnare. Ägarstiftelsen är knuten till Göteborgs universitet och vår undervisning baseras på aktuella forskningsresultat och framsteg inom universitetsvärlden.

Om vår skola

Toggle module

Karlstads bästa gymnasium

Toggle module
Karlstads bästa gymnasium