Folkuniversitetets Gymnasium Karlstad

Om vår skola

Om vår skola

Välkommen till en icke vinstdrivande skola som sätter elevens lärande och utveckling i centrum.

Lärarna och eleverna på skolan

Vi är ett litet gymnasium där alla känner varandra. Klimatet är öppet och tryggt, med gott om plats för nya idéer och mycket skratt. Dina lärare vet vem du är och vilka drömmar du har om framtiden. Det är deras jobb att stötta, inspirera och utveckla dig och dina unika egenskaper. Tillsammans ser vi till att dina konstnärliga förmågor och ditt intresse för människan och världen ger dig obegränsade möjligheter – både när det gäller jobb och fortsatta studier.

Lärarna på vår skola älskar sina ämnen passionerat och letar alltid efter nya vägar till kunskap. De jobbar ämnesövergripande för att du ska få en djupare och bredare insikt och förståelse. Undervisningen blir på så sätt både levande och flexibel vilket gör dig ännu bättre rustad för studier på universitet och högskola. Självklart har våra lärare god ämneskompetens och behörighet i de ämnen som de undervisar i.

Hos oss använder du alla sinnen för att förstå sammanhang och se att det finns flera sidor av varje mynt. För livet är väldigt sällan bara svart eller vitt.
 Och kunskap förändras hela tiden.

Vi är en friskola utan vinstkrav

Folkuniversitetets Gymnasium för innovation och kreativitet är en friskola
utan vinstkrav. Vårt gymnasium är en religiöst och politiskt obunden friskola, helt utan vinstintressen från aktiebolag eller annan privat ägare. Allt eventuellt överskott återinvesteras i studieresor, lokaler, ny teknik, böcker och utbildningsmaterial.

Skolan ägs och drivs av Folkuniversitetet, som idag är en av Sveriges ledande utbildningssamordnare. Folkuniversitetet är ett studieförbund och en stiftelse knuten till Göteborgs Universitet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen, och erbjuder kurser, utbildningar, föreläsningar och gymnasiestudier på många olika orter runtom Sverige. Det ska därför kännas tryggt för dig som elev att välja oss som din gymnasieskola - vi bedriver inte vår gymnasieskola för att tjäna pengar, utan vi gör det i rent utbildningssyfte.

Du kan läsa mer om Folkuniversitetet här.

Stort elevinflytande

För att du ska kunna prestera och utvecklas under din gymnasietid är det viktigt att du känner dig sedd och respekterad. Du ska också känna dig trygg och trivas på skolan. Elevinflytandet är stort hos oss, både formellt via klass- och elevråd och i en ständig dialog mellan elever och lärare. Här på Folkuniversitetets Gymnasium för innovation och kreativite får du vara med och utforma undervisningen tillsammans med dina klasskamrater och lärare.

Inför högskola & universitet

Skolan är riksrekryterande och utbildningarna är treåriga, kostnadsfria och studieförberedande. Du läser alla de gymnasiegemensamma ämnena hos oss (gäller samtliga program och profiler); det vill säga svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, religionskunskap, naturkunskap, historia, och hälsa & idrott. Hos oss får du lära dig att ta eget ansvar och arbeta målinriktat. Därför är det viktigt att undervisningen är så verklighetsbaserad som möjligt, och vi utgår ofta från aktuella händelser och trender som berör och engagerar.

Gymnasium ute på Orrholmen sedan 2006

Vi öppnade dörrarna till vår gymnasieskola hösten 2006, med fräscha, nybyggda lokaler, entusiastiska lärare och kunskapstörstande elever. Med Folkuniversitetet som vår paraplyorganisation har vi en trygg och stabil grund i utbildningsområdet.

Vi hjälper våra elever att nå sina drömmar och mål, i den mån vi kan. Det är fantastiskt roligt att följa våra ungdomars gymnasieresa, och vi är även glada över att så många av våra elever håller kontakt med oss efter att de har tagit studenten. Vi får ofta besök av före detta elever, och ibland kommer de faktiskt tillbaka till oss i form av gästföreläsare och inspiratörer, för att låta våra nuvarande elever ta del av deras framgångshistorier!

Om vår skola

Våra partners

Ung Företagsamhet

Dansstudion Karlstad

Balettakademin Göteborg