Sök Meny
Södra Stockholms Folkhögskola

Södra Stockholms Folkhögskola

Skolan är en mötesplats för människor som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Som studerande är du delaktig i att utveckla din förmåga och kreativitet.

Relaterad information

Vi tror att ny kunskap liksom erfarenhetsutbyte mellan människor leder till ökad förståelse av sig själv och andra; respekt för varandra och en vilja till engagemang i samhällsutvecklingen. Detta utgör en viktig grund för solidaritet och demokrati. Skolan har ca 160 studerande.

Eftersom skolan inte är är så stor, präglas vardagen här av en personlig atmosfär som stimulerar till engagemang och delaktighet. Skolans profil uttrycks med ledorden kulturskapande och samhällsengagerande. Vi arbetar med varierande skapande metoder, som utgår från en helhetssyn och tilltro till människans uttrycksmöjligheter.

Folkhögskolan är belägen i Skärholmens centrum, 20 minuter med tunnelbanan från centrala Stockholm. I och med att vi ligger i utkanten av ett stort centrum är tillgången till service i form av matställen, affärer, kultur, motionsanläggningar med mera mycket god.

Vid skolan finns konstskolan Linnea, en treårig eftergymnasial konstutbildning för personer med intellektuell funktionsnedsättning - autismspektrum tillstånd. www.konstskolanlinnea.se.

Södra Stockholms folkhögskola genomför uppdragsutbildningar för bland andra arbetsförmedling, försäkringskassa samt personalfortbildning.

Till Södra Stockholms Folkhögskolas egna sidor

Har du frågor?

Kontakta
08-465 06 650
info@sodrastockholm.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila