Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Utbildningarna

Utbildningarna

På Vadstena Sång och Pianoakademins utbildningar ligger fokus på romansinterpretation, att tolka musiken och att förbättra de tekniska färdigheterna på ditt instrument. Detta gör dem helt unika i Sverige. Vi har två utbildningar, en på grundnivå och ett fördjupningsår och du väljer en av inriktningarna, sång eller piano.

Utbildningarna arbetar med att utveckla den så kallade romansen eller lieden som kammarmusikalisk konstform. Romansen är ett rikt kulturuttryck med en stor repertoar från många länder och språkområden. Idag finns ett starkt stigande intresse för musiken som har en stor publik över hela världen.

Här får du de nycklar som behövs för att förvandla notbilder till levande och angelägen musik, att öva upp lyhördheten i samspelet med musikerkollegorna och att öka möjligheterna till verklig personlig tolkning av musiken. Vi praktiserar bland annat språkuttal, musikkommunikation, musikteori och gehör. Som musiker uppmuntras du att utveckla din fantasi och inlevelseförmåga i en bred repertoar med musik från skilda epoker och språkområden.

Som studerande sjunger du också i Vadstena Sång och Pianoakademis kör, vilket är ett bra tillfälle att musicera tillsammans i en större ensemble. Du får också arbeta med och medverka i produktioner och konserter för olika typer av publikgrupper. Det kan vara en fullskalig operaproduktion, en föreställning för barn eller kör- och orkesterproduktioner.

Genom samarbetet med Vadstena-Akademien kan du få möjlighet att delta i Vadstena-Akademiens ordinarie verksamhet genom praktikplatser och specialkurser. Sångare kan sjunga i operakör, pianister kan auskultera som repetitörer och det finns ett antal olika praktikplatser inom till exempel produktion, marknadsföring, scenteknik och publikvärdskap.

Grundåret har 15 utbildningsplatser och fördjupningsåret har 12 utbildningsplatser.

Utbildningarna bedrivs i ändamålsenliga lokaler i Vadstena. Mer information om Vadstena finner du på www.vadstena.se

Boende

I Vadstena finns det flera möjligheter för dig som studerande att hitta boende. För de studerande på Vadstena Sång och Pianoakademi är ett alternativ att bo på Vadstena folkhögskolas internat. Då ingår frukost, lunch och kvällsmat på vardagar. Andra alternativ är Vadstenagymnasiets elevhem, Bryggan, eller att söka eget boende på stan.

Det finns ett flertal matställen att äta lunch på i Vadstena, så även i folkhögskolans matsal. Du kan naturligtvis också inta din egen matlåda i vårt elevpentry. Utbildningen ansvarar inte för ditt boende och din mat under utbildningstiden. 

Avgift

Avgiften för vardera utbildning är 35.000 kr/år varav 2.000 kr är en administrativ avgift. Utbildningarna berättigar till studiemedel och merkostnadslån kan sökas från CSN

Observera att vi skickar faktura på den adminstrativa avgiften endast till de som blivit antagna till utbildningen (de som har reservplatser får ingen faktura förrän de blivit antagna).

Ansökan

Ansökan till höstterminen 2017 är stängd. 

Kontakta oss:

08-789 42 00
skoladmin@folkuniversitetet.se

Utbildningarna

Toggle module