Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Intervju med Benedicte Eggesbø

Våga jobba utanför din komfortzon

Benedicte Eggesbø från Norge går just nu sitt första år på modelinjen på Beckmans Designhögskola. Med sig i bagaget hade hon en förberedande ettårig utbildning från Modeskolan – kunskaper hon inte hade klarat sig utan. När man jobbar kreativt behöver man våga leka och testa idéer, säger Benedicte, som också tycker det är viktigt att jobba utanför sin egen komfortzon, för det är där det händer intressanta saker!

Mer information om utbildningen

Varför sökte du till Modeskolan?
– Jag hade väldig stora ambitioner, men samtidigt väldigt lite kunskap inom mönsterkonstruktion, sömnad och design. När jag väl hittade Modeskolan tyckte jag att det verkade vara ett bra ställe att börja på, eftersom de flesta design- och konstutbildningar kräver en förberedande utbildning.

Har du kunnat använda dina erfarenheter från Modeskolan på modelinjen på Beckmans Designhögskola där du går nu?
– Jag hade inte klarat mig på Beckmans utan de kunskaper jag fick på Modeskolan. För att komma in på utbildningen på Beckmans måste man ha baskunskaper i sömnad och mönsterkonstruktion, och ju bättre förberedd du är, desto bättre kan du ta till dig utbildningen. Det som är så bra med Modeskolan är att man förbereds för vidare studier, bland annat genom att bygga upp ett eget bibliotek av pärmar med egna sömnadsprover och mönsterkonstruktion. De pärmarna använder jag kontinuerlig i mitt arbete idag.

Vad är det viktigaste du har tagit med dig från Modeskolan?
– Modeskolan har gett mig en stabil grund att bygga vidare på, särskilt vad gäller det tekniska utförandet i en process. Det är viktigt för att kunna genomföra sina idéer och kommunicera dem vidare. Året på Modeskolan gav också en bred kunskapsbas , med olika kurser – från dräkthistoria till materialkunskap och designprocess.

Har du några tips till blivande studenter på Modeskolan?
– Våga leka, ta chanser och testa idéer! Och ta vara på all den kunskap som de otroligt duktiga lärarna har. Kom också ihåg att inspiration kan komma var som helst ifrån, när som helst – och att det intressanta ligger i din egen tolkning och undersökning av ämnet.
Vad är roligast med det du gör?
– Att jag har möjlighet att utforska material, form och koncept. Jag tycker det är intressant hur en tanke föds och sen bearbetas till ett färdigt verk. I den processen är jag väldigt upptagen av att både leka och diskutera mig fram, och på så sätt hitta lösningar på oförutsedda ställen. Jag tror att det är viktigt att våga jobba utanför sin egen komfortzon, eftersom det är just där som det händer intressanta saker.

Har du något favoritplagg?
– Jag har egentligen inget favoritplagg, men jag gillar att se möjligheten i ett plagg. Vad händer om man använder en skjorta som en klänning eller en topp som en kjol? Om en klänning är för liten, kan man då sprätta upp sidan och drapera den runt kroppen?
Vad har du för drömmar och tankar om framtiden?
– Just nu fokuserar jag på de två åren på Beckmans och hur jag kan utvecklas så mycket som möjligt både genom studier och praktik. I framtiden vill jag jobba hållbart, både för miljöns och min egen skull, och jag vill kommunicera budskap genom att skapa kvalitativ och konceptuell design.

 

Intervjuer Modeskolan

Toggle module

Viktiga datum och tider

Toggle module

Sista ansökningsdag: 4/6 2018.

Läsåret 2018/19:
Utbildningen startar 3/9 2018 och avslutas 7/6 2019.
Schemalagd studietid: Mån-fre.

Vad kan du göra efter utbildningen?

Toggle module

Följ oss

Toggle module
Instagram

@modeskolansthlm

Facebook

folkuniversitetetmodeskolan

Film ReDesign

Toggle module