Du är här:
Intervju med Akharadet Acky Ekchanok

En av årets Swedish Fashion Talents

Acky startade sitt eget klädmärke EA 4th strax efter att han gått ut Modeskolan STHLM. I år har EA 4th blivit utvalt att vara med i Swedish Fashion Talents och Acky visade sin kollektion under Stockholm Fashion Week.

Mer information om utbildningen

Berätta lite om dig själv och vad du gör idag!
Innan jag gick på Modeskolan STHLM, gick jag en 3-årig modedesignutbildning i Milano mellan 2008 och 2011. År 2012 vann jag ett pris på Fresh Fish, en tävling för unga och upcoming designers, i kategorin bästa designer. Sedan medverkade jag i den svenska utgåvan av Project Runway.

Strax efter jag hade gått ut Modeskolan STHLM startade jag mitt eget klädmärke, EA 4th. Jag gör kläder både för dam och herr och i år har jag blivit utvald att vara med i Swedish Fashion Talents och fick visa min kollektion under Stockholm Fashion Week och kommer att visa igen under modeveckan i augusti.

Vad är roligast med det du gör?
Det bästa och det som är roligast med att ha ett eget klädmärke är att jag får skapa egna kreationer och ha mina egna regler.

Varför valde du att söka till utbildningen Design, Konstruktion och Sömnad?
Kände att jag behövde förstärka mina kunskaper inom sömnad- och konstruktion och blev tipsad av några vänner som hade gått utbildningen och talade mycket gott om den.

Vad är det viktigaste du har tagit med dig från Modeskolan STHLM?
Mina konstruktions- och sömnadskunskaper. Jag har verkligen utvecklat dessa otroligt mycket och när man är bra på konstruktion och sömnad så ger det nya perspektiv och andra idéer när man skapar.

Har du några tips till blivande studenter på Design, Konstruktion och Sömnad?
Utnyttja all kunskap som skolan erbjuder. Var öppen och lär dig så mycket du kan! Det kan vara tufft ibland men det viktigaste av allt är att du tror på dig själv, aldrig ger upp och vågar satsa på din dröm.

Vad har du för framtidsplaner?
Jag vill utveckla mitt företag och bli så stor som möjligt. Jag hoppas på att mina kläder ska bli uppskattade både nationellt och internationellt.

Se EA 4th på Instagram

Intervjuer Modeskolan

Viktiga datum och tider

Sista ansökningsdatum 7/8.

Läsåret 2017/18: 4/9 2017 - 8/6 2018
Schemalagd studietid: Måndag - fredag

TILL ANSÖKAN

Vad kan du göra efter utbildningen?

Följ oss

@modeskolansthlm