Du är här:
ReDesign 2017

Projekt ReDesign 2017

Välkommen på vernissage den 19 april kl.17:30-20:00 på Galleri K45, Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45, T-bana Rådmansgatan.

ReDesign är ett design- och samarbetsprojekt med de studerande vid utbildningarna på Modeskolan STHLM och Silversmide & Smyckesdesign. Resultatet visas som en fotoutställning.
Utställningen pågår 19 april - 3 maj.

Tema HJÄLTAR - kända och okända

De studerande har arbetat enligt ett tema och utifrån ett tänkbart framtida uppdrag att skapa plagg och smycken för till exempel film, performance, reklamkampanj eller en modevisning. Vi har uppmanat till extravagans, conversation pieces och unicitet. Materialen är som använts är från second hand-kläder och återbrukade material och är till en del alternativa och okonventionella. I arbetsprocessen har vi diskuterat olika aspekter av konsumtion, hållbarhet och fairtrade bland annat.

Studenterna har arbetat i grupp med sina projekt, parallellt med ordinarie schema. Projektet kräver fokus och egen tid. De har själva ansvarat för kontinuerliga möten med sina samarbetspartners och för avstämningar i verkstad och sömnadssal.

Utställningsbilderna är skapade av studerande vid Fotoskolan STHLMs utbildningar.

Foto: Fredrika Eriksson
Bildbehandling: Linn Bergström