Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Intervju med Paola Wennerholm

Arkitekturskolan gav mig fördelar gentemot mina klasskamrater på KTH Arkitektur.

Paola Wennerholm gick ut Arkitekturskolan i våras. Året på Arkitekturskolan och stödet från en lärare var det som fick henne att våga ta steget att söka till KTH Arkitektur där hon studerar idag.

 Varför sökte du till Arkitekturskolan?
– Jag har hållt på med design i olika former i hela mitt liv och har en examen i konsthistoria från Skottland. I samband med studierna gjorde jag praktik på ett arkitektkontor. Det var då jag blev riktigt biten av arkitektyrket och sedan dess är det var jag har siktat på. Jag provade på olika kurser i design och arkitektur både utomlands och i Sverige men tvivlade hela tiden lite på min förmåga. När jag av en slump hittade Arkitekturskolan tänkte att jag skulle ge mig själv ett år för att se om det var meningen att det var arkitektur jag skulle satsa på. Arkitekturskolan var den enda utbildningen i sitt slag jag hittade i Sverige.

Vad var det bästa med utbildningen på Arkitekturskolan?
– Arkitekturskolan är framförallt en jättebra utbildning om man vill fördjupa sig inom arkitektur utan att behöva gå en femårig utbildning. Man får prova på olika saker vilket är bra om man som jag inte riktigt visste vilken riktning man är mest intresserad av. Något jag verkligen uppskattade var studiebesöken hos fackpersoner och leverantörer.

 Vad tyckte du om lärarna på utbildningen?
– Jag hade framförallt en lärare som var väldigt bra på att pusha mig, och inte lät mig fega ur när ansökningarna till KTH Arkitektur kom ut.

 Har du idag någon användning av det du lärde dig på Arkitekturskolan?
– Jag upplever att Arkitekturskolan har gett mig fördelar gentemot de flesta av mina klasskamrater på KTH Arkitektur. Många söker till KTH Arkitektur eftersom de har bra betyg men vet ofta inte vad de ger sig in på. Året på Arkitekturskolan har gett mig en bra inblick i vad arkitektyrket kan innebära.

Har du något råd till blivande elever på Arkitekturskolan?
Gör varje projekt till 110 %!

Intervjuer Arkitekturskolan

Toggle module

Viktiga datum

Toggle module

Är du intresserad av att lämna in en sen ansökan till eventuella restplatser så är du varmt välkommen!

Utbildningen pågår: HT19-VT20
Startdatum: 2/9 2019
Schemalagd studietid: mån-fre.

Instagram

Toggle module

Facebook

Toggle module

Facebook

Arkitekturskolan STHLM

Samarbetspartners

Toggle module

 Ettelva arkitekter

Logga Graphisoft

ArkDes

MER Arkitekter logo