Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Utbildningen

Utbildningen

Silversmide & Smyckesdesign är en ettårig högskoleförberedande heltidsutbildning som berättigar till studiemedel.

Nästa ansökningsperiod startar den 15 januari 2018. Du kan göra en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det är dags att söka till nästa utbildningsomgång.

Om utbildningen

Utbildningen är främst uppbyggd kring praktiska uppgifter i projektform. Du får lära dig att driva projekt, på olika teman och i olika tekniker, från idé till färdig presentation. Vid formgivningen av smyckes- och corpusobjekt möter du olika tekniska och gestaltningsmässiga utmaningar vilka blir allt mer avancerade under utbildningens gång. Uppgifterna presenteras och redovisas i grupp då var och en får redogöra för sin lösning av arbetsuppgiften. Genomgångar och föreläsningar av teoretisk karaktär sker fortlöpande under utbildningen. Genom de olika projektarbetena och studiebesöken som genomförs får du en verklighetsbaserad bild av vad yrket innebär.

Utöver hantverks- och materialkunskap ingår studier i ämnen som färg och form, idéskisser och modellbygge, silversmides- och designhistoria. Under utbildningen dokumenterar du ditt arbete och sammanställer en egen portfolio. Portfolion fungerar som ett verktyg för att lära sig presentera sig själv och sitt arbete för tänkta eller reella kunder. Portfolion utgör också ett underlag för diskussioner och utvecklingsplanering med lärare under den individuella handledningen. Utbildningen avslutas med en slututställning där du visar upp ditt arbete tillsammans med gruppen. 
Observera! Den lärarledda undervisningen i ateljén/smedjan är förlagd måndag - onsdag. Torsdag och fredag arbetar du hemma med olika uppgifter.

Tips inför dina studier hos oss!
En kurs i silversmide är meriterande när du ansöker till utbildningen Silversmide & Smyckesdesign. För att kunna tillgodogöra dig utbildningen på bästa möjliga sätt bör du ha arbetat med silversmide i någon form eller på annat sätt har skaffat dig erfarenhet. Vi rekommenderar en kurs i silversmide (se till exempel Folkuniversitetets kursutbud), innan du börjar vår heltidsutbildning. 

Viktig information 
Om du är gravid så rekommenderar vi att du överlägger med din barnmorska innan du anmäler dig. Vid lödning så används flussmedel som kan vara skadligt i större mängder under en graviditet (vi har utsug vid varje arbetsplats för detta men kan inte lämna några garantier).

Viktiga datum och tider

Toggle module

Nu har vi fyllt våra platser men du kan fortfarande ansöka om en reservplats.

Läsåret 2017/18: 4/9 2017 - 8/6 2018
Schemalagd tid i verkstad/ateljé: mån-ons
Eget arbete/studietid: tor-fre

Välkommen med din ansökan till reservplats!

TILL ANSÖKAN

Följ oss

Toggle module
Instagram

@silversmideochsmyckesdesign

Facebook

Silversmide & Smyckesdesign

Kurser på deltid

Toggle module