Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Sofia Ljung

”Det finns en stor frihet i att arbeta kreativt”

Sofia Ljung har alltid tyckt om att skapa och arbeta kreativt, men hon hade ingen erfarenhet av konstnärliga studier när hon började på Konstskolans ettåriga utbildning Konst och Design. Det roligaste under året på Konstskolan var alla olika moment och tekniker vi fick prova på, berättar Sofia Ljung, som precis avslutat utbildningen.

Varför valde du att söka till Konstskolan?
– Jag hade länge tittat på kreativt inriktade högskoleutbildningar, men inte vetat hur jag skulle gå tillväga med arbetsproverna, som många av utbildningarna kräver. Därför började jag istället söka efter en förberedande skola, och hittade Konstskolan. Här såg jag möjligheten att under ett år få testa mig fram, bygga en portfolio och förhoppningsvis söka vidare till högre utbildning.

Vad är roligast med det du gör?
– Det roligaste under året på Konstskolan var alla olika moment man fick prova på. Många tekniker hade jag aldrig arbetat med innan jag började här, och de vill jag definitivt ägna mig mer åt i fortsättningen.

– Det jag gillar mest med att arbeta kreativt är att det inte finns något rätt eller fel i det man gör, vilket ger en stor frihet i arbetet.

Vad är det viktigaste du tar med dig från Konstskolan?
– Att det lönar sig att lägga ner tid och arbete på det man gör. Jag kunde använda mycket av de arbeten jag gjorde på Konstskolan i mitt arbetsprov. Oavsett om du planerar att söka vidare eller inte, så öppnar utbildningen möjligheten att experimentera och utvecklas.

Har du några tips till blivande studerande på Konstskolan?
– Testa, experimentera och framförallt – be om hjälp för att utvecklas så mycket som möjligt. Använd både lärarna och klassen som bollplank.

Vad har du för framtidsplaner och drömmar?
 – Min förhoppning när jag sökte till Konstskolan var, att med hjälp av skolan, komma in och studera vidare på högskolenivå. Det gjorde jag och det känns jättekul!

– Till hösten har jag kommit in på industridesign på Konstfack, så min närmaste plan är att ta mig igenom de kommande tre åren!

Intervjuer Konstskolan

Toggle module

Viktiga datum

Toggle module

 Är du intresserad av att lämna in en sen ansökan till så är du varmt välkommen! Det går bra att söka flera utbildningar samtidigt.

Utbildningen pågår: HT19-VT20
Startdatum: 2/9 2019
Schemalagd studietid: mån-fre.