Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Mattias Wallin

Tre konstutbildningar under samma tak

Konstskolan växer, och till hösten utökar vi med ytterligare två konst- och kulturutbildningar. Gemensamt för de olika inriktningarna är att de alla är högskoleförberedande och att det redan från dag ett finns ett idé- och processtänk, berättar Mattias Wallin, utbildningsledare på Folkuniversitetets Konst- och kulturutbildningar.

Hej Mattias, vem är du?
– Sedan ett par år tillbaka jobbar jag som utbildningsledare på Folkuniversitetets Konst- och kulturutbildningar. Jag är utbildad konstnär vid Akademin Valand i Göteborg och har även en bildlärarexamen vid Umeå universitet. Jag hade min första separatutställning 1998 och har sedan dess arbetat mest med fotografi och video, men idag ägnar jag mig framförallt åt att måla i olja.

Konstskolan utökar med två nya Konst- och kulturutbildningar till hösten. Berätta!
– Ja, det stämmer! Vi har nischat oss mer och erbjuder nu tre olika inriktningar: "Konstnärlig grundutbildning", "Konst och design" och "Projektkonst". De är alla högskoleförberedande men skiljer sig framförallt åt genom vad de leder till efteråt. Den bredaste utbildningen är Konstnärlig grundutbildning. Konst och design har fokus på designhögskolor som Konstfack, Beckmans Högskola och HDK, Högskolan för design och konsthantverk. Projektkonst riktar sig främst till dig som redan har tankar om hur du vill fördjupa ditt konstnärliga arbete.

Varför ska man välja just Konstskolan om man vill gå en konstnärlig utbildning?
– Konst- och kulturutbildningarna är en språngbräda till Konsthögskolan. Vi har sett att unga idag söker tydlighet och är medvetna om vikten av utbildningens kvalitet och mål. Därför ligger våra utbildningar i linje med universitetets kurser. Det handlar om att man får ett sammanhang där idé-och processtänkande finns med redan från första dagen. Dessutom har vi lokaler mitt i Stockholm vilket betyder mycket för kontakter, föreläsare och studiebesök.

Hur ser upplägget ut på utbildningarna?
– På Konstskolans utbildningar studerar man heltid och varvar teori med praktik. Alla lärare är yrkesverksamma och specialiserade inom sina respektive områden. Eftersom lärarna är universitetsutbildade finns en uppdaterad syn på konstnärligt arbete och vad du behöver i din portfolio för att ta dig vidare till högre utbildningar.

 

Intervjuer Konstskolan

Toggle module

Viktiga datum

Toggle module

Sista ansökningsdag är 4/6 2018.

Läsåret 2018/19:
Utbildningarna startar 3 september 2018 och avslutas 7 juni 2019.
Schemalagd studietid: Mån-fre.