Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Emelie Ågren

”Utbildningen hjälpte mig att nå mina mål.”

Emelie Ågren sökte till Konstskolans ettåriga utbildning Konst och Design för att hon ville ha hjälp med att ta sig vidare mot sitt mål – att studera industri- och produktdesign.

Under läsåret på Konstskolan har hon bland annat arbetat på sin portfolio, fördjupat sina kunskaper i InDesign och Photoshop, testat nya material och idéer och lärt sig uppskatta både positiv och negativ kritik. Till hösten väntar efterlängtade studier på kandidatprogrammet i industridesign på Konstfack.

Varför valde du att söka till Konstskolan?
– Av en tidigare studerande fick jag höra att utbildningen är väldigt bra om man vill ha hjälp med sin portfolio eller arbetsprover, och att man får coachning i att nå sina mål och att ta sig vidare till en högre utbildning. Jag hade sökt till olika utbildningar inom industridesign ett par gånger tidigare utan att bli antagen, och kände att jag behövde hjälp och stöd för att kunna ta mig vidare.

– Att utbildningen dessutom är så pass bred passade mig bra. Det tillåter ett öppet sinne om man inte är helt säker på vad man vill utbilda sig till.

Vad är roligast med det du gör?
– Det roligaste är att få testa nya material och att få experimentera, utan pressen att det alltid måste bli bra. Att bara ha kul med sina idéer och olika projekt och inte veta hur resultatet kommer att bli på förhand!

Vad är det viktigaste du tar med dig från Konstskolan?
– Att man ska vara öppen för både positiv och negativ kritik från andra, och samtidigt i slutändan kunna ta egna beslut och tro på sig själv.

Har du några tips till blivande studerande på Konstskolan?
– Mitt bästa tips är: var närvarande! Ju mer närvarande du är, desto mer kommer du att få ut av utbildningen. Försök också att inte ha förutfattade meningar om de olika kursmomenten. Jag trodde först att det skulle vara jobbigt och tråkigt att ha grafisk design, men det visade sig vara jätteroligt. Jag blev bättre både på InDesign och Photoshop, vilket jag hade användning av när jag gjorde mina arbetsprover.

Vad har du för framtidsplaner och drömmar?
– Jag har blivit antagen till ett kandidatprogram i industridesign och börjar utbildningen nu till hösten! Efter det skulle jag gärna ta en master inom industri- eller produktdesign – kanske utomlands. En dröm jag har är att få designa produkter för djur.

 

Intervjuer Konstskolan

Toggle module

Viktiga datum

Toggle module

 Är du intresserad av att lämna in en sen ansökan till så är du varmt välkommen! Det går bra att söka flera utbildningar samtidigt.

Utbildningen pågår: HT19-VT20
Startdatum: 2/9 2019
Schemalagd studietid: mån-fre.