Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Kristin Wästberg

Industridesign – från Konstskolan till Konstfack

Kristin Wästberg har precis gått ut den ettåriga heltidsutbildningen Industridesign på Konstskolan i Stockholm.– Det bästa med utbildningen var att man fick verktyg att förverkliga sina idéer med, säger Kristin. Till hösten blir det fortsatta studier på Konstfacks industridesignprogram.

Hur kom det sig att du sökte till Konstskolan?
– Jag sökte till Konstskolan för att få tid och utrymme att utforska min kreativitet. Jag har alltid varit intresserad av konst och design och ville börja bygga på en portfolio för att kunna söka olika konsthögskolor.

Vad tycker du var det bästa med Konstskolan?
– Framför allt att man fick verktyg att förverkliga sina idéer med. Bara det att ha en plats att gå till, i en kreativ miljö, gjorde mycket för mitt skapande.

Vad är det viktigaste du tar med dig från utbildningen?
– Det är att jag fått ett bättre självförtroende i mitt skapande. Att våga utforska idéer och inte vara så självkritisk hela tiden. Jag tar också med mig fina kontakter med både lärare och klasskamrater, som jag hoppas att jag möter som kollegor i framtiden.

Vad har du för framtidsplaner och drömmar?
– Jag vill gärna hålla på med möbel- och produktformgivning i framtiden. Jag gillar verkligen att hålla på med trä och textil, gärna i kombination. En liten dröm jag har är att bli scenograf eller set designer till teater och film.

Har du några tips till blivande studenter på Konstskolan?
– Mitt tips är att vara på skolan så mycket som möjligt, även kvällar och helger. Försök också att producera så mycket du hinner med, så har du en bra grund till portfolio och ansökningar senare. Var inte perfektionist! Alla idéer är bra idéer, bara man genomför dem!

Viktiga datum

Toggle module

 Är du intresserad av att lämna in en sen ansökan till så är du varmt välkommen! Det går bra att söka flera utbildningar samtidigt.

Utbildningen pågår: HT19-VT20
Startdatum: 2/9 2019
Schemalagd studietid: mån-fre.