Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Cornelia Berntsson

”Jag har påbörjat något som jag absolut inte vill avsluta”

Cornelia Berntsson behövde vägledning i sitt skapande och sökte till Konstskolans grundutbildning. Det blev startskottet på något som hon definitivt vill fortsätta med. Till hösten har hon sökt till projektkonstutbildningen på Konstskolan. – Nu längtar jag efter att få fokusera på och fördjupa mig i mitt egna skapande, säger Cornelia.

Hur kom det sig att du sökte till konstnärlig grundutbildning på Konstskolan?
– Jag har alltid varit intresserad av konst och målade mycket på min fritid. Men jag kände att det fanns så mycket som jag behövde lära mig och det begränsade mig i mitt skapande. För att kunna komma vidare behövde jag hjälp och vägledning. Så när jag hittade Konstskolans grundutbildning tvekade jag inte en sekund. Det var precis vad jag behövde!

Vad tyckte du var det bästa med den utbildningen?
– Det bästa har såklart varit alla fantastiska lärare och alla intressanta och givande samtal vi haft under året. Men även att vi fått möjligheten att prova på och få kunskap om så många olika typer av material och tekniker. Det är verkligen en bra grundutbildning!

Till hösten har du sökt till projektkonst på Konstskolan. Vad var det som fick dig att söka den utbildningen?
– Grundutbildningen blev ett startskott för mig. Jag kände att jag påbörjat något som jag absolut inte ville avsluta. Nu längtar jag efter att få fokusera på och fördjupa mig i mitt egna skapande. Jag har redan nu så många idéer och tankar! Under året på grundutbildningen har jag förstått att jag dras till vissa typer av ämnen som jag kommer fortsätta att utforska.

Vad har du för drömmar och planer för framtiden?
– Jag hoppas att jag kommer in på någon konsthögskola inom fri konst. Men annars att avsätta så mycket tid som möjligt åt min konst.

Viktiga datum

Toggle module

 Är du intresserad av att lämna in en sen ansökan till så är du varmt välkommen! Det går bra att söka flera utbildningar samtidigt.

Utbildningen pågår: HT19-VT20
Startdatum: 2/9 2019
Schemalagd studietid: mån-fre.