Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Intervju med Camilo Martinez

”Ta vara på tiden och utnyttja utbildningen så mycket du kan.”

Camilo gick ut Konstskolan i Stockholm våren 2013 och nu är han mitt i sina arkitektstudier på KTH i Stockholm. Mycket av det han lärde sig på Konstskolan har han haft nytta av på sin nuvarande utbildning. Målet är att bli arkitekt och i framtiden även starta en egen arkitektbyrå.

Vad är roligast med det du gör?
− Att det är kreativt och varierande. I min utbildning får jag prova på det mesta inom arkitektur, allt från stadsplanering och landskap till offentliga miljöer och enskilda hus och byggnader. Ibland är det ganska krävande, men det roliga väger upp.

Varför valde du att söka till Konstskolan?
− Jag ville utveckla min konstnärliga sida och målet var att förbereda mig för en eventuell arkitekturutbildning. På Konstskolan fick jag prova olika typer av gestaltningsmetoder, vilket jag har stor användning av idag.

Vad är det viktigaste du har tagit med dig från Konstskolan?
− Det kreativa arbetet, att få testa olika metoder för att redovisa och gestalta mitt arbete. I min nuvarande utbildning arbetar vi både analogt, digitalt, i 2D och i 3D. Allt det fick jag testa under mitt år på Konstskolan.

Har du några tips till blivande studenter på Konstskolan?
− Jag skulle rekommendera att man tar vara på tiden och utnyttjar utbildningen så mycket man kan. Det är ett roligt år och det blir verkligen vad man gör det till. Sen är det bara att ha kul och njuta av året!

Vad har du för framtidsplaner?
− Min plan är att läsa klart på KTH och eventuellt blir det ett utbytesår i Spanien eller Portugal. Sedan vill jag jobba på ett arkitektkontor i Stockholm. Gärna ett som sysslar med olika typer av arkitektur så att jag får möjlighet att prova olika delar av yrket. Längre fram vore det kul att få starta något eget.

Viktiga datum

Toggle module

 Är du intresserad av att lämna in en sen ansökan till så är du varmt välkommen! Det går bra att söka flera utbildningar samtidigt.

Utbildningen pågår: HT19-VT20
Startdatum: 2/9 2019
Schemalagd studietid: mån-fre.