Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Intervju med André Miller

Från elektriker till Konstfack – tack vare Konstskolan

Att André Miller kunde gå från jobbet som elektriker till att studera på Konstfack, var mycket tack vare Konstskolan. Här fick han grunderna och hjälp att söka in. I framtiden hoppas han på ett jobb som industridesigner.

Varför valde du att söka till Konstskolan?
– Jag jobbade som elektriker, men ville ta upp mitt intresse för konst och att teckna. Jag letade utbildningar som inte krävde någon tidigare erfarenhet eller höga betyg. Hittade Konstskolan på internet och tyckte att det verkade bra. Så jag sökte, kom in och gick året 2013-2014.

Vad var bäst?
– Lärarna var väldigt bra, pedagogiska och uppmuntrande. De har alla lite olika egenskaper, men funkade väldigt bra tillsammans. Sedan är skolan en trevlig plats med en bra atmosfär. Lokalerna är också väldigt bra och vi kunde även vara kvar och jobba med egna arbeten efter skoltid.

Vad är det viktigaste du har tagit med dig från Konstskolan?
–  Att det inte bara handlar om att kunna teckna, utan många andra delar som till exempel skissteknik, skulptur och färglära. Jag lärde mig väldigt mycket som jag har stor nytta av i dag.

Vad gör du i dag?
– Jag läser till industridesigner på Konstfack. Fick tips om den utbildningen av lärarna på Konstskolan, som också hjälpte mig att söka dit. De hjälpte till att bygga en portfolio med bra arbetsprover. Jag är nästan helt hundra på att jag inte hade kommit in där utan Konstskolan. Dels för att jag lärde mig så mycket om olika tekniker, dels för att jag fick ett bra stöd när jag skulle söka in.

Vad har du för framtidsplaner?
– Jag vill jobba som produktdesigner i Sverige eller utomlands. Tycker att det är kul att hitta lösningar på problem eller att förbättra befintliga produkter. Jag lockas också av variationen, att ena dagen designa köksredskap, andra dagen cyklar eller möbler.

Har du några tips till blivande studenter på Konstskolan?
– Använd tiden så mycket du kan. Dra nytta av alla möjligheter skolan ger. Sätt inte för mycket press på dig, utan ta året för att utvecklas och ha roligt. Jag fick vänner för livet här tack vare en bra sammanhållning i klassen med folk alla åldrar.

 

Intervjuer Konstskolan

Toggle module

Viktiga datum

Toggle module

 Är du intresserad av att lämna in en sen ansökan till så är du varmt välkommen! Det går bra att söka flera utbildningar samtidigt.

Utbildningen pågår: HT19-VT20
Startdatum: 2/9 2019
Schemalagd studietid: mån-fre.