Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Intervju med Julia Colliander

”Lärarna hjälpte oss att nå våra mål”

Julia Colliander gick ut Konstskolan i Stockholm i våras och har precis påbörjat en treårig möbeldesignutbildning på Carl Malmstens Furniture Studies. Tanken på design har funnits länge, men via Konstskolan har hon nu nått sitt mål.

Vad gör du idag?
− Jag har precis påbörjat mina studier på Carl Malmstens skola och jag känner mig väldigt priviligerad. Skolan är hittills allt jag hade hoppats på och jag ser fram emot allt jag kommer att lära mig.

Varför valde du att söka till Konstskolan?
− Jag har tidigare gått en tvåårig båtbyggarutbildning och på olika sätt arbetat med möbler och hantverk. Vad jag saknade var en grundläggande konstutbildning för att ens vara behörig att söka till möbeldesignprogrammet på Carl Malmstens skola.

− Jag valde Konstskolan och det är jag glad över. Det var otroligt lärorikt och roligt, jag hade gärna gått ett år till. Utbildningen innehöll en bra blandning av kurser och bra lärare som var till stor hjälp. Konstskolan var precis vad jag behövde för att få ihop mina arbetsprover i samband med ansökan till Carl Malmstens skola. All övning i kroki, teckning, skulptur, måleri, kurser inom design och alla samtal med klasskamrater och lärare gjorde det möjligt.

Vad är det viktigaste du har tagit med dig från Konstskolan?
− Att träning ger resultat och att allt går att lära sig. Jag utvecklades hela tiden och lärde mig saker som jag inte trodde att jag kunde lära mig.

Har du några tips till blivande studenter på Konstskolan?
− Gå på krokin! Det är långa pass men genom mycket träning i kroki blir man bättre på de flesta andra tekniker också. Kroki är källan till det mesta.

Hur var lärarna?
− Det var en otrolig tillgång att lärarna alltid fanns där att prata med och det var till stor hjälp för mig. Att utbildningen och lärarna har fokus på att ta eleverna vidare är ett stort plus, lärarna hjälpte oss verkligen att nå våra mål.

Vad har du för framtidsplaner?
− Jag ser fram emot de här tre åren på Carl Malmstens skola och är så glad att det nu drar igång!

Intervjuer Konstskolan

Toggle module

Viktiga datum

Toggle module

 Är du intresserad av att lämna in en sen ansökan till så är du varmt välkommen! Det går bra att söka flera utbildningar samtidigt.

Utbildningen pågår: HT19-VT20
Startdatum: 2/9 2019
Schemalagd studietid: mån-fre.