Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Intervju med Stella Pilback

"Konstskolan hjälpte mig in på Beckmans."

Stella Pilback behövde en bättre grund för att komma in på en högre designutbildning och gick därför ett år på Konstskolan. Idag läser hon Form på Beckmans Designhögskola.

Efter gymnasiet provade Stella på ett antal olika utbildningar, bland annat att läsa miljöjuridik i Malmö. Alla vägar ledde dock tillbaka till skapandet. Konst och design kombinerat med miljöfrågor kändes som en ultimat utbildning med goda framtidsutsikter. Men för att komma in på en av de stora designskolorna behöver man en grund. Konstskolan var en av de möjligheter som fanns. För Stella landade valet på Formlinjen.

Vad var det bästa med Konstskolan?
- Det bästa med skolan är att den passar många då den lägger sig på en "lagom"- nivå. En grundläggande utbildning där man får prova på många olika tekniker och på den korta tid som ett år ändå är, kan få ett hum om material och arbetssätt. Just att jag fick prova på fler tekniker än vad jag hade förväntat mig var roligt och lade en bra grund för framtiden. Det allra bästa var de inspirerande människorna jag lärde känna på skolan!

Vad gör du idag?
- Idag läser jag Form på Beckmans Designhögskola och stortrivs verkligen. Arbetsproverna hit gjorde jag under min tid på Folkuniversitet - där tog jag hjälp av både lärare och de tekniker jag fått prova under skoltiden.

Några tips till blivande studenter på Konstskolan?
- Se till att utnyttja alla möjligheter som finns på Folkuniversitet - kunskapen, tillgängligheten och verkstäderna. Ta reda på alla tillgångar i huset direkt, ett år går fort. Om man ska söka vidare - ta hjälp för det finns hjälp att tillgå!

Intervjuer Konstskolan

Toggle module

Viktiga datum

Toggle module

 Är du intresserad av att lämna in en sen ansökan till så är du varmt välkommen! Det går bra att söka flera utbildningar samtidigt.

Utbildningen pågår: HT19-VT20
Startdatum: 2/9 2019
Schemalagd studietid: mån-fre.