Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

Intervjuer Konstskolan

 • Intervju med Elin Hagström

  Konstskolan fortsätter växa, och till hösten utökar vi med ytterligare en konst- och kulturutbildning – Industridesign. Gemensamt för våra fyra olika inriktningar är att de alla ger dig underlag och arbetsprover för att kunna söka vidare till konst- och designhögskolor, berättar Elin Hagström, utbildningsledare på Folkuniversitetets konst- och kulturutbildningar.

 • Intervju med Jacob Erixson

  Konst är idag multidisciplinärt, något som kan vara en utmaning när man utformar en konstnärlig utbildning. Jacob Erixson, huvudlärare på Konstskolan, ser dock positivt på denna mångfald, och lyfter fram vikten av att redan från början lära sig att arbeta processbaserat. – Konsten kan ta i princip vilka uttrycksformer och ämnen som helst i besittning, och det gör den väldigt kraftfull, säger Jacob Erixson.

 • Intervju med André Miller

  Att André Miller kunde gå från jobbet som elektriker till att studera på Konstfack, var mycket tack vare Konstskolan. Här fick han grunderna och hjälp att söka in. I framtiden hoppas han på ett jobb som industridesigner.

 • Intervju med Stella Pilback

  Stella Pilback behövde en bättre grund för att komma in på en högre designutbildning och gick därför ett år på Konstskolan. Idag läser hon Form på Beckmans Designhögskola.

 • Intervju med Julia Colliander

  Julia Colliander gick ut Konstskolan i Stockholm i våras och har precis påbörjat en treårig möbeldesignutbildning på Carl Malmstens Furniture Studies. Tanken på design har funnits länge, men via Konstskolan har hon nu nått sitt mål.

 • Intervju med Camilo Martinez

  Camilo gick ut Konstskolan i Stockholm våren 2013 och nu är han mitt i sina arkitektstudier på KTH i Stockholm. Mycket av det han lärde sig på Konstskolan har han haft nytta av på sin nuvarande utbildning. Målet är att bli arkitekt och i framtiden även starta en egen arkitektbyrå.

 • Intervju med Emelie Ågren

  Emelie Ågren sökte till Konstskolans ettåriga utbildning Konst och Design för att hon ville ha hjälp med att ta sig vidare mot sitt mål – att studera industri- och produktdesign.

 • Intervju med Louise Samuelsson

  För snart ett år sedan gick Louise Samuelsson ut Konstnärlig grundutbildning på Konstskolan i Stockholm. Nu befinner hon sig på andra sidan jordklotet, där hon snart påbörjar kandidatutbildningen i fri konst på RMIT i Melbourne. En av de bästa konsthögskolorna i världen.

 • Intervju med Sofia Ljung

  Sofia Ljung har alltid tyckt om att skapa och arbeta kreativt, men hon hade ingen erfarenhet av konstnärliga studier när hon började på Konstskolans ettåriga utbildning Konst och Design. Det roligaste under året på Konstskolan var alla olika moment och tekniker vi fick prova på, berättar Sofia Ljung, som precis avslutat utbildningen.

 • Intervju med Cornelia Berntsson

  Cornelia Berntsson behövde vägledning i sitt skapande och sökte till Konstskolans grundutbildning. Det blev startskottet på något som hon definitivt vill fortsätta med. Till hösten har hon sökt till projektkonstutbildningen på Konstskolan. – Nu längtar jag efter att få fokusera på och fördjupa mig i mitt egna skapande, säger Cornelia.

Viktiga datum

Toggle module

 Är du intresserad av att lämna in en sen ansökan till så är du varmt välkommen! Det går bra att söka flera utbildningar samtidigt.

Utbildningen pågår: HT19-VT20
Startdatum: 2/9 2019
Schemalagd studietid: mån-fre.